• Reklama

PARYŻ ostatni tydzień września

Wszelkiego rodzaju podróże po świecie.

Re: PARYŻ ostatni tydzień września

Postprzez Tomek » sobota, 4 września 2010, 10:15

no to elegancko ;) , tak akurat w moim zasięgu finansowym , jeszcze tylko będę musiał zdać ten szajs i resztę ruszyć w drogę do was z lbl :)
Tomek

Reklama

Postprzez morsianna » sobota, 4 września 2010, 11:25

ok, fajnie by było jechać większą grupą, więc postaraj sie^^ no i powodzenia na kampanii :P
It's better to burn out than fade away ...
morsianna

Nr gadu-gadu: 12364541

Postprzez rudas » sobota, 4 września 2010, 15:42

z wro wyjadą jakieś 3-4 osoby, najlepiej w okolicach 21 właśnie, bo ja dopiero 19 rano wrócę do domu a chciałabym chociaż pranie zrobić.

co do ceesa to też czegoś poszukam, ale niestety, w pn po południu spadam na rejs i nie bd miała dostepu do neta, więc po prostu przekażę komuś swoje konto.

proponuję, zeby jedna osoba, która zostaje w domu, zrobiła jedną listę, systematycznie uzupełnianią, gdzie będą :
- osoby jadące na 100%
- osoby niepewne
- proponowane miejsca noclegowe
- pary autostopowe
- grupy/pary, które będą razem spać i miejsca dla nich

aha, ja się jeszcze z pawłem dogadam, bo on coś o jakimś kierowcy jeżdżącym regularnie do Paryża mówił, więc może załatwię jakieś msca.

i jeszcze jedno! podczas szukania msca noclegowego, warto wejść na nk i pisać do ludzi, ktorzy siedzą w paryżu, najlepiej do jakichś zakonników, chociaż zwykli śmiertelnicy też spoko ;]

jacyś chętni do zajęcia się tym?
rudas

Nr gadu-gadu: 6389895

Postprzez morsianna » sobota, 4 września 2010, 16:46

z tego co wiem to wyjazd jest planowany nawet na 24 około, bo ktoś ma poprawkę egzaminu i nie bardzo może wcześniej, ale na razie termin jest jeszcze płynny....jeśli chodzi o mnie to pasuje mi zarówno 21 jak i trochę później, chciałabym jednak wrócić na zlot :)
mogę zająć się robieniem takiej listy, tylko prosiłabym wszystkich zainteresowanych i jakiekolwiek znaki tutaj bądź wiadomości prywatne z określeniem się na ile %, co może ktoś załatwić apropo noclegu itp.:) ja też już szukam na cs i hc, mam nadzieję, że coś się znajdzie:) fajnie byłoby ogarnąć to w miarę na kilka dni przed wyjazdem, wtedy można będzie spokojnie się jakoś podzielić i postanowić skąd wyruszamy ( z tego co pamiętam to w grę wchodzą 2 miejsca - Toruń i Poznań, z tym, że w Poznaniu chyba nie mamy noclegu) W takim razie czekam na zgloszenia:P
morsianna

Postprzez rudas » sobota, 4 września 2010, 17:02

ja bym proponowała 22 z samego rana wyjazd, żeby zdążyć na ten zlot tak na 100%, reszta najwyżej dojedzie później.

co do miejsca wyjazdu, to , jak już gdzieś tam pisałam, ode mnie są ze 3 osoby i my jedziemy z wro na pewno, trasą jaką się uda.

dzisiaj w nocy bd na gadu, to możemy dograć szczegóły z szukaniem noclegu, odezwij się!

63 89 89 5
rudas

Postprzez morsianna » sobota, 4 września 2010, 17:18

ok, przejrzałam wątek od początku i zrobiłam listę osób które pojawiły się i wyraziły chęć wyjazdu:) są 2 grupy - pierwsza to osoby pewne, a ta druga to osoby, które dawno się nie pojawiły w wątku (być może są w podróży, zajęte czymś, etc), ale wstępnie mają ochotę na wyjazd:) Wygląda to tak na chwilę obecną:

1.Judyta89
2.morsianna
3.jarząbek
4.rudas + (3-4 osoby)

--------------------------

1.rybka
2.biały_moher
3.margaret
4.dziech
5.artur1
6.dzwoneczek
7.pawlikus
8.Donia
9.aniabrill
10.!Adi
11.pucha144
12.coperfild
13.Tomek

Rudas, dziś postaram się odezwać na gg żeby ustalić co i jak zanim wyjedziesz:)
morsianna

Postprzez Tomek » sobota, 4 września 2010, 17:35

ja pojadę zaraz jak zdam poprawkę ;) , niestety ona jest 21 , więc mi byłoby trochę ciężko się dostać do Poznania z Lbl , chyba ;) nie wiem jak tam transport
Tomek

Postprzez rudas » sobota, 4 września 2010, 18:03

marianna - spoko, czekam, ale bd najwcześniej koło 23

tomek - stopem jedź! :D
rudas

Postprzez Judyta89 » sobota, 4 września 2010, 21:52

ja wracam do kraju 19.09 wiec termin 22 też mógłby być, mieszkam w okolicy Wrocławia więc jakbyście nie mieli kogoś do pary to chętnie zabrałabym się z Wami z Wrocka. Ja też rozmawiałam z Pawłem i też mam namiary na tego kierowce co regularnie jeździ trasę Polska-Francja więc jak coś to on podobno może zabrać parę osób, trzeba będzie po prostu wcześniej się do niego odezwać
Czasem chciałabym cofnąć czas...
nie po to żeby coś naprawić,
tylko żeby przeżyć to jeszcze raz..!
Judyta89

Nr gadu-gadu: 11922173

Postprzez morsianna » niedziela, 5 września 2010, 14:01

w takim razie na dzień dzisiejszy ustalamy wyjazd na 22.09 rano...Tomek, faktycznie stopem chyba będzie najszybciej, chociaż to jest kawałek drogi. Daj znak jak już coś postanowisz odnośnie podróży:)
aaa i jeszcze mi się przypomniało, że ktoś wspominał, że można zarezerwować wjazd na wieżę Eiffla, wie ktoś może coś na ten temat, orientuje się co i jak? w sumie fajnie by było, bo zaoszczędzilibyśmy trochę czasu i czekania:)

edit:
z tego co przed chwilą przeczytałam to wjazd na 2 piętro kosztuje ok 8 euro, na sam szczyt ok 13 euro, wejście schodami na 2 piętro ok 4 euro. Są jakieś zniżki grupowe i dla młodzieży do 24 roku życia.
morsianna

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Za granicę