• Reklama

Majówka 2012- III Rajd Autostopowiczów

Wszelkiego rodzaju podróże po świecie.

Majówka 2012- III Rajd Autostopowiczów

Postprzez arahja90 » piątek, 25 listopada 2011, 19:46

hej,

co prawda do majówki jeszcze kawał czasu, ale już znane jest miejsce kolejnego- III Rajdu Autostopowiczów organizowanego z ramienia ludzi z Politechniki Śląskiej. tak więc tym razem witana będzie Chorwacja, a konkretniej- Split. ;] info od organizatora- Bartka, a więc pewne źródło. w miarę upływania czasu szczegółowe wiadomości będą się pojawiały, acz już teraz przekazujecie dobrą nowinę dalej, organizujcie czas i gromadźcie dobrą energię. :]
Ostatnio edytowano wtorek, 29 listopada 2011, 19:46 przez arahja90, łącznie edytowano 2 razy
myślę, że : )
arahja90

Nr gadu-gadu: 0

Reklama

Re: Majówka 2012- III Rajd Autostopowiczów

Postprzez toudi696 » piątek, 25 listopada 2011, 22:14

hmmmm chętnie pojade:)
Śpiewam i tańczę i jem pomarańcze :D
toudi696

Postprzez justek » czwartek, 1 grudnia 2011, 16:51

Byłam tam rok temu również na majówke;) Fajnie dojazd średni;p
U Boga bowiem nie ma rzeczy niemożliwych ;)
Da się?
justek

Nr gadu-gadu: 2845096

Postprzez Raziel89 » czwartek, 1 grudnia 2011, 21:29

Ja jadę na pewno. Akurat tam mnie jeszcze nie było, no i jednak preferuję taki "kameralny" ok 40 osobowy wyjazd niż 300 lub więcej osób (MMA czy Autostop Race) :D

a majówka podobno będzie dłuuuga ^^
Nie myśl o tym co robisz - rób to o czym myślisz!

www.kamil.autostopik.pl
Raziel89

Nr gadu-gadu: 8680872

Postprzez Marzena89 » piątek, 2 grudnia 2011, 23:44

Nie taki zły dojazd ;) Czechy przeskoczyć i jest spoko.
Marzena89

Nr gadu-gadu: 2478126

Postprzez kamilitaa » wtorek, 6 grudnia 2011, 19:37

Witajcie,

Jestem totalnie nowa na forum i mocno świeża jeśli chodzi o autostop. Obecnie jestem w Turcji na erasmusie i to tu po raz pierwszy udałam sie w autostopową podróż. Podoba mi się to bardzo, ale brak mi doświadczenia a i bez faceta w samochodzie jako kompana chyba bym się autostopem bigdzie nie wybrała. W każdym bądź razie jestem bardzo chętna na taki rajd. Nie mam jednak pojęcia jak to się odbywa. MOże ktoś mógłby mnie oświecić?

Ps. Przepraszam, jak zadaję głupie pytania.

Ps.2. O sobie napiszę tyle, że mam na imię Kamila. Lat 24. Studiuję na SGGW w warszawie. :)
kamilitaa

Postprzez arahja90 » wtorek, 6 grudnia 2011, 22:17

kamilitaa więc wygląda to tak, iż za jakiś czas powinny pojawić się formularze. w nich to wpisujesz swoje dane, oraz partnera z którym wybierzesz się na stopa. ten formularz będziesz musiała dostarczyć osobiście, bądź drogą mailową organizatorom wypadu. ponadto pewnie będzie trzeba wpłacić jakieś marne pieniądze [w zeszłym roku było to 20 zł] , ale ta kasa przeznaczona jest na koszulkę, którą dostaniemy przed wypadem. w każdym razie jeżeli chodzi o dzień wyjazdu- wszyscy uczestnicy spotykali się o ustalonej, porannej godzinie na Wydziale Górnictwa i Geologii w Gliwicach. tam też zostały wręczone mapy, koszulki, jakieś gadżety, karty przebiegu trasy, zrobiono pamiątkowe zdjęcia, no i zajęto się ogólnymi organizacyjnymi sprawami. po tej części 'oficjalnej' każda z par idzie w swoją stronę i rusza w trasę. ;] kwestia noclegu to na ogół sprawa indywidualna. w sensie, że możesz sobie go załatwić 'na własną rękę' choćby poprzez coachsurfing, lub też możesz być razem z resztą ekipy- i w zależności o co zadbają w tym roku organizatorzy- na polu namiotowym, bądź w hostelu. aha, kiedy przyjedziesz na miejsce- musisz dać znać organizatorom o Swoim przybyciu [ w końcu to wyścig] , ale o tym wszystkim dowiesz się na spotkaniu.

w każdym razie: mocno zachęcam! byłam zarówno na I, jak i II edycji, a III to już na pewno nie odpuszczę ;)
gdybyś miała jakiekolwiek dodatkowe pytania, pisz tutaj. ;]
myślę, że : )
arahja90

Nr gadu-gadu: 0

Postprzez kamilitaa » środa, 7 grudnia 2011, 15:37

Extra :) Tylko problem polega na tym, że nie mam nikogo wśród znajomych, kto kiedykowie jeździł na stopa i generalnie jest mężczyzną :) Jak pisałam...sama się nie wybiorę i z drugą laską też nie. Po przygodach w Turcji wiem, że posiadanie faceta w samochodzie zwiększa mocno moje poczucie bezpieczeństwa.
kamilitaa

Postprzez adrub » czwartek, 8 grudnia 2011, 00:08

Masz czas do Maja ;)

Zakręć się na forum, przyjedź na jakąś integrację. Facetów Ci u nas pod dostatkiem.
Mogę wszystko.

tel: 664 78 67 43
gg: 1849688
adrub
Moderator

Nr gadu-gadu: 1849688

Postprzez Raziel89 » czwartek, 8 grudnia 2011, 00:11

"po przygodach w Turcji" to się nie dziwię. Z ich nastawieniem, mentalnością i w ogóle... Ja bym stiwerdził że w Europie nie trzeba się aż tak obawiać i można bez przeszkód jechac w 2 dziewczyny, ale to moje zdanie więc zamętu siał nie będę ;p
A osobę z którą mogłabyś pojechać na pewno znajdziesz na tym forum, więc się nie martw ;)

p.s Arahja90 Tak bezpośrednio zapytam - Kim jesteś? ;d Raczej się znamy po Trieście w takim razie :>
Nie myśl o tym co robisz - rób to o czym myślisz!

www.kamil.autostopik.pl
Raziel89

Nr gadu-gadu: 8680872

Następna strona

Powrót do Za granicę