• Reklama

3 miesiące w RPA (lato 2012)

Wszelkiego rodzaju podróże po świecie.

3 miesiące w RPA (lato 2012)

Postprzez Niyadea » czwartek, 20 października 2011, 10:57

Razem z moim chłopakiem, wybieramy się na całe przyszłe wakacje do Rocklands, znajdującego się niedaleko Kapsztadu :) Rocklands jest rejonem boulderowym, położonym na półpustynnym obszarze...

Jako, że mój chłopak zamierza się tam głównie wspinać, a ja chciałabym pozwiedzać, szukam kogoś chętnego na sponsorowany wyjazd boulderowo-podróżniczy... Nie zamierzam siedzieć w miejscu, chcę zobaczyć jak najwięcej :)

Do team'u przydałyby się osoby wspinające się, lub posiadające umiejętność sklecenia jakiegoś filmu ;)
Zamierzamy lecieć samolotem, nie wiemy na razie skąd (stamtąd, gdzie będzie najtaniej).
Do miejsca wylotu samolotu chcemy dojechać stopem, na miejscu poruszać się dostępnymi środkami transportu :)
W miasteczku obok Rocklands mamy znajomego, który obiecał ponoć, że nas oprowadzi.

Jeżeli ktoś byłby chętny, proszę odpowiedź na PW :)
bębny nigdy nie milkną 
czy słyszysz ich rytm 
posłuchaj 
ogień nigdy nie gaśnie 
czy czujesz go pod skórą 
posłuchaj 
nie ma takiego miejsca 
które nazwałbyś domem 
posłuchaj 
jak w rytmie bębnów 
Dęby płoną ogniem 
                    borowiak :)
Niyadea

Nr gadu-gadu: 4283554

Reklama

Re: 3 miesiące w RPA (lato 2012)

Postprzez Marzena89 » czwartek, 20 października 2011, 15:17

Czasem na fly4free pojawiają się fajne promocje. Całkiem tanio można polecieć liniami Etihad (np. z Frankfurtu).
Pamiętajcie, że Polacy muszą załatwiać wizę dłuższą niż 30 dni w ambasadzie w Polsce. Do wniosku trzeba mieć dołączone zaproszenie lub rezerwacje hoteli na ten czas... Mi się nie udało jej załatwić, ale też za późno zdałam sobie sprawę, że będę jej potrzebować.
Po powrocie dajcie znać jak tam ze stopem. Widywałam mnóstwo osób łapiących stopa (i chyba nigdy nie na kciuka ;p), ale zawsze byli to tylko czarni i wyglądało to raczej na płatny stop zamiast autobusów/pociągów.

Chętnie wróciłabym do RPA... ale reszta świata czeka.
Marzena89

Nr gadu-gadu: 2478126

Powrót do Za granicę