• Reklama

co sądzę o forum?

Co sądzicie o naszym forum? Czego brakuje, a co powinniśmy zmienić?

co sądzę o forum?

Postprzez mihaś.s » sobota, 8 maja 2010, 17:19

fantastyczne! C;
mihaś.s

Nr gadu-gadu: 3593565

Reklama

Re: co sądzę o forum?

Postprzez AdamAdam » poniedziałek, 17 maja 2010, 03:27

Jest super, czytelne, nie załączają się reklamy, bardzo mi się podoba.

Jedynie można by zmienić jedną rzecz jeśli to możliwe. Tematy powinny być uszeregowane wg aktywności użytkowników, tam gdzie najświeższe posty, te tematy lecą do góry, taka moja myśl.
OGIEŃ!!!!
AdamAdam

Nr gadu-gadu: 8692632

Postprzez grubymis88 » sobota, 22 maja 2010, 18:39

Bardzo dobry pomysł. Popracujemy nad tym :)
trzeba się śmiać
grubymis88
Administrator

Nr gadu-gadu: 7593812

Postprzez grubymis88 » niedziela, 23 maja 2010, 14:15

Więc tak, nie ma opcji ustawienia segregacji postów dla całego forum, ale wydaje mi się że jest jeszcze lepsze rozwiązanie. Kto chce, żeby tematy były uszeregowane wg aktywności użytkowników lub gdzie najświeższe posty to może sam to zrobić:
panel użytkownika > ustawienia forum > przeglądanie postów

Myślę, że to będzie lepsza opcja, bo może nie każdy chce uszeregowania w taki sposób.
trzeba się śmiać
grubymis88
Administrator

Nr gadu-gadu: 7593812

Postprzez Angela » piątek, 18 czerwca 2010, 12:25

Myślę, że to bardzo fajna idea, dzięki której można poznać ciekawe osoby. ;)
"... po co się bać, kiedy w duszy gra muzyka..." :)
Angela

Nr gadu-gadu: 0

Postprzez aLittleWise » wtorek, 27 lipca 2010, 10:16

Hmmm, ja się tak zastanawiam czy nie warto by zrobić działu anglojęzycznego. Może jacyś obcokrajowcy mogli by się przyłączyć :)
"Gods don't like people not doing much work. People who aren't busy all the time might start to think."
Terry Pratchett, Small Gods
aLittleWise

Nr gadu-gadu: 6347149

Postprzez konef » środa, 27 października 2010, 00:03

Ja mam sugestie co do spraw technicznych forum:)

Chodzi o to, że forum się rozrasta i forumowiczów przybywa. Co za tym idzie robi się delikatnie zamieszanie i powstaje trochę samowolka. Kiedy przybędzie jeszcze trochę osób forum zrobi się nieczytelne i trudno będzie cokolwiek znaleźć.

Więc moje sugestie tyczą się głównie dyscypliny. Aby jednak zwracać uwagę, żeby nie pisać posta pod postem, tylko jednak używać opcji edytuj. Aby zbędne przedawnione sprawy usuwać np. jeśli ktoś szukał noclegu 2 lata temu i post/ temat już dawno się przedawnił. Usuwać również off topic, który kompletnie nic nie wnosi do wątku np. o super dobrze wiedzieć, że można się przekimać w Krakowie. Również, aby bardziej pogrupować niektóre rzeczy np. zrobić dwa odrębne działy kto szuka noclegu, a kto go proponuje. Teraz to jeszcze idzie w miarę ogarnąć, ale przy większej ilości tematów będzie ciężko szukać ludzi którzy proponują nocleg, wśród tych którzy o niego pytają. Oraz ostatnia propozycja, aby niektóre tematy wyróżniać z pośród innych np. wyjazd do na sylwka do Barcelony, aby był sobie gdzieś u góry nietykalny i żeby nie dało się go przebić innym tematem.

To są tylko takie moje propozycje, nikt z nich nie musi korzystać, napisane na przykładzie wątku o noclegowni:). Lecz wydaje mi się, że jeśli forum będzie przejrzyste to każdemu będzie korzystało i żyło się lepiej:)

Pozdrawiam
Wszak istnieje coś takiego jak zarażenie podróżą i jest to rodzaj choroby w gruncie rzeczy nieuleczalnej.

R. Kapuściński
konef

Nr gadu-gadu: 4581819

Postprzez Pawel_Bartnik » środa, 27 października 2010, 01:41

Też ostatnio na ten temat myślałem i się to ogarnie;) Teraz jest może taki chwilowy bum bo zacząłem intensywnie rozgłaszać sylwka w Barcelonie i w bardzo krótkim odcinku czasu przybyło masę użytkowników- to oczywiście bardzo mnie cieszy;) Jak będę miał chwilę to sie coś "posprząta", ale też tylko to co naprawde zasmieca i nie potrzebne- wszystkie normalne dyskusje zostawi sie nie tkniete;)
Pawel_Bartnik
Administrator

Nr gadu-gadu: 8448589

Postprzez konef » czwartek, 28 października 2010, 13:01

I mam jeszcze jedną sugestię. Chodzi oczywiście o stronę marketingową autostopika. Teraz jeśli wpisze się w google "autostop", "nasze" forum pojawia się na drugiej stronie na 19 pozycji. Nie oszukując się mało kto korzystając z tej wyszukiwarki zagląda na drugą stronę. Więc, aby spopularyzować to forum i ściągnąć więcej osób do integracji, trzeba sprawić, aby ludzie dowiedzieli się o istnieniu forum. Więc moją sugestią jest aby strona www.autostopik.pl był w najpopularniejszej wyszukiwarce na świecie przynajmniej w pierwszej piątce, a marzeniem jest, aby zajmował pierwsze miejsce.

Pozdrawiam
Wszak istnieje coś takiego jak zarażenie podróżą i jest to rodzaj choroby w gruncie rzeczy nieuleczalnej.

R. Kapuściński
konef

Nr gadu-gadu: 4581819

Postprzez System » czwartek, 28 października 2010, 17:47

na to trzeba wejsc z banerów na innych stronach raczej..:/
a z tym u nas ciezko.
Za 20 lat bedziesz bardziej żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś.
Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.

Podróżuj. Śnij. Odkrywaj.!
~tel. 660 220 232
System
Administrator

Nr gadu-gadu: 6739984

Następna strona

Powrót do Sugestie