przez konef » środa, 27 października 2010, 00:03
Ja mam sugestie co do spraw technicznych forum:)
Chodzi o to, że forum się rozrasta i forumowiczów przybywa. Co za tym idzie robi się delikatnie zamieszanie i powstaje trochę samowolka. Kiedy przybędzie jeszcze trochę osób forum zrobi się nieczytelne i trudno będzie cokolwiek znaleźć.
Więc moje sugestie tyczą się głównie dyscypliny. Aby jednak zwracać uwagę, żeby nie pisać posta pod postem, tylko jednak używać opcji edytuj. Aby zbędne przedawnione sprawy usuwać np. jeśli ktoś szukał noclegu 2 lata temu i post/ temat już dawno się przedawnił. Usuwać również off topic, który kompletnie nic nie wnosi do wątku np. o super dobrze wiedzieć, że można się przekimać w Krakowie. Również, aby bardziej pogrupować niektóre rzeczy np. zrobić dwa odrębne działy kto szuka noclegu, a kto go proponuje. Teraz to jeszcze idzie w miarę ogarnąć, ale przy większej ilości tematów będzie ciężko szukać ludzi którzy proponują nocleg, wśród tych którzy o niego pytają. Oraz ostatnia propozycja, aby niektóre tematy wyróżniać z pośród innych np. wyjazd do na sylwka do Barcelony, aby był sobie gdzieś u góry nietykalny i żeby nie dało się go przebić innym tematem.
To są tylko takie moje propozycje, nikt z nich nie musi korzystać, napisane na przykładzie wątku o noclegowni:). Lecz wydaje mi się, że jeśli forum będzie przejrzyste to każdemu będzie korzystało i żyło się lepiej:)
Pozdrawiam
Wszak istnieje coś takiego jak zarażenie podróżą i jest to rodzaj choroby w gruncie rzeczy nieuleczalnej.
R. Kapuściński