• Reklama

Wybór plecaka

Re: Wybór plecaka

Postprzez Legion1 » sobota, 9 lipca 2011, 17:14

Szybkie pytanie :) potrzebuję opinii na temat tego plecaka:

http://esklep.intersport.pl/pl/product/ ... cat-55-65l

i to w miarę szybkiej ponieważ jutro muszę dokonać zakupu. Spotkał się ktoś z tym plecakiem? wart jest swojej ceny?
Legion1

Nr gadu-gadu: 7555439

Reklama

Postprzez flowbee » sobota, 20 sierpnia 2011, 15:19

Cześć, co możecie powiedzieć o plecaku Deuter aircontact 40+10, chodzi mi głównie o to czy jest wart swojej ceny? Dzisiaj byłam w sklepie, obejrzałam, przymierzyłam i na pierwsze rzut oka wydaje się, że okaże się dobrą inwestycją. Sprzedawca też wyjątkowo zachwalał - jednak często to co mówi sprzedawca wygląda zupełnie inaczej niż opinie wieloletnich użytkowników. :) Czy ktoś może jest szczęśliwym posiadaczem, bądź obiło mu się o uszy co-nieco o tym plecaku? Jeśli tak to z niecierpliwością czekam na opinię :) Pozdrawiam!
flowbee

Nr gadu-gadu: 6874836

Postprzez user » sobota, 4 lutego 2012, 15:56

A posiada może ktoś ALPINUS SAMUM 45-50L i może coś o nim powiedzieć? Wiadomo że nie jest tak świetnie wykonany, ale aktualnie stoi po 199zł na Allegro więc może w tej cenie się opłaci.
user

Nr gadu-gadu: 0

Postprzez maniek » sobota, 4 lutego 2012, 20:41

ja mam Cordurę tyle że 1100 , nie wiem jak z 500. Mój plecak jest podobno nie do zdarcia, znam takich co mają go po 10 lat i jest jak nowy. http://www.adventuresquad.pl/plecak-jan ... -p-91.html
polecam.
http://www.opencaching.pl
"autostop- sens podróżowania, jest jak polowanie"-Maniek
maniek
Moderator

Nr gadu-gadu: 6039249

Postprzez ender933 » piątek, 17 lutego 2012, 19:16

Hej, jestem zupełnym żółtodziobem początkującym w autostopowaniu. Mam pytanko odnośnie stelaża, jaki lepszy i czy w ogóle stelaż?
ender933

Nr gadu-gadu: 6664997

Postprzez niewidzialnezuo » środa, 29 lutego 2012, 18:46

ender933 napisał(a):Hej, jestem zupełnym żółtodziobem początkującym w autostopowaniu. Mam pytanko odnośnie stelaża, jaki lepszy i czy w ogóle stelaż?

Zależy ile zamierzasz dźwigać na plecach. Jeżeli do 10 kg to może być plecak bez stelaża np. GoLite Jam http://www.tactical.pl/forum/index.php/ ... 727.0.html Jest wyjątkowo lekki (800-900 g, zależnie od roku produkcji i rozmiaru) i wygodny przy mniejszych obciążeniach. Do tego stosunkowo tani (używany można już od 200 zł z haczykiem znaleźć). Sam taki używałem przez dwa lata, ale właśnie - przy większych obciążeniach, rzędu 13-15 kg, był niewygodny.

Jeżeli natomiast chcesz plecak na dłuższe wyjazdy i porządne górskie trekkingi to koniecznie ze stelażem i jak najlepszym systemem nośnym (m.in. porządny pas biodrowy). Najlepiej, żeby stelaż był wyjmowany, bo zawsze można wyciągnąć szyny i zmieścić taki 60l plecak w koszyczku tanich linii lotniczych ;) Przede wszystkim jak będziesz kupował plecak to wcześniej go przymierz z obciążeniem - nawet sprzęt najbardziej renomowanej firmy może okazać się nieodpowiedni dla Twojej budowy ciała. Zwróć też uwagę na pokrowiec przeciwdeszczowy - jak nie masz w komplecie, to dokup koniecznie, bo nic tak nie irytuje jak mokre rzeczy i śpiwór (ewentualnie można pakować wszystko w foliówki, ale raz, że są one zawodne, a dwa, że pokrowiec jest stosunkowo tani). Jeżeli planujesz jeździć z namiotem to zwróć też uwagę na troki, żeby było gdzie go przymocować. No i najważniejsze - nie kupuj za dużego plecaka, bo siłą rzeczy weźmiesz w podróż więcej ekwipunku, więcej się nadźwigasz i będą bolały Ciebie plecy :P
Backpacking, autostop, podróże - zajrzyj na choosetravel.pl!
niewidzialnezuo

Nr gadu-gadu: 6466674

Plecak CAMPUS [SARONG]

Postprzez dempley » niedziela, 4 marca 2012, 23:17

Witam dużo czytałem w temacie wybór plecaka i nie jeden narzekał na firmę Campus, trochę się zawiodłem myślałem że to dosyć dobra firma jeśli chodzi o plecaki i ogólnie ekwipunek dla turystów. Chciałem się doradzić czy warto zakupić taki oto plecaczek:

http://allegro.pl/profesjonalny-plecak- ... 14905.html

cena jest na prawdę przyzwoita, i mocno się zastanawiam nad tym cackiem, ale nie wiem czy potem nie będę żałował że nie dołożyłem tej stówki i nie kupiłem czegoś lepszego. Ogólnie nawet jeżeli pojemność tego plecaka jest zawyżona to aż tak bardzo mi to nie przeszkadza. Co myślicie warto brać takie coś za 2 paki ? :)

Proszę o odpowiedź, i czy te plecaczki rzeczywiście szybko się niszczą? Chcę coś na parę lat mieć już:)
"Zaczniesz żyć w pełni kiedy uświadomisz sobie, że kiedyś na pewno umrzesz."

"Dystans do siebie jest najważniejszym dystansem do pokonania."
dempley

Nr gadu-gadu: 8967753

Re: Plecak CAMPUS [SARONG]

Postprzez Judyta89 » niedziela, 4 marca 2012, 23:37

według mnie dużo za dużo litrów ;) tak tak, też sobie wmawiałam że lepiej miec troszku wiekszy plecak i nie ładować go do pelna, niż za maly, jednak podczas pakowania czesto mozna przesadzic, co znacznie utrudnia podroz ;P
Czasem chciałabym cofnąć czas...
nie po to żeby coś naprawić,
tylko żeby przeżyć to jeszcze raz..!
Judyta89

Nr gadu-gadu: 11922173

Postprzez dempley » poniedziałek, 5 marca 2012, 00:43

Też się zastanawiam czy taka pojemność jest mi potrzebna, a miałaś do czynienia z tą firmą? Wiele osób jej nie pochwala ale wygląda świetnie nie wiem czy ta cena to okazja. Czekam jeszcze na jakieś rady :)
"Zaczniesz żyć w pełni kiedy uświadomisz sobie, że kiedyś na pewno umrzesz."

"Dystans do siebie jest najważniejszym dystansem do pokonania."
dempley

Nr gadu-gadu: 8967753

Postprzez Judyta89 » poniedziałek, 5 marca 2012, 01:04

co do firmy to Ci nie doradze..
Czasem chciałabym cofnąć czas...
nie po to żeby coś naprawić,
tylko żeby przeżyć to jeszcze raz..!
Judyta89

Nr gadu-gadu: 11922173