Gdańsk:
-Kierunek Elbląg,Warszawa
Jedziemy na dworzec główny PKP ( może być PKS, są obok) Idziemy na przystanki autobusowe, obok jest KFC, McDonald.
Wsiadamy w autobus 112 i jedziemy do Makro, Jak zobaczycie po prawej stronie Makro i je miniecie to wysiadacie. Chwilę przed są światła, droga już jest jednopasmowa, max 10 minut stania.
-kierunek Bydgoszcz.
Idziecie na te same przystanki co wyżej i patrzycie na rozkład i wsiadacie w pierwszy lepszy który jedzie do Pruszcza Gdańskiego. Jedziecie cały czas prosto, jeśli w Pruszczu autobus gdzieś skręci (zazwyczaj w lewo) to wysiadacie, cofacie się do drogi którą jechaliście i idziecie prosto, tak jakby jechał autobus gdyby nie skręcał
Idziecie idziecie, będziecie mijać bodajże BlacRadWhite czy coś w tym stylu i dochodzicie do ronda. Tutaj macie dwie opcje, jak skręcicie w prawo to będziecie szli do wjazdu na autostradę. Sam osobiście tam nie łapałem bo kamery, policja ale spróbować możecie. Prosto jest zwykła droga też prowadząca do Bydgoszczy. Łapcie najpierw na Tczew a z Tczewa na Bydgoszcz, szybciej będzie.
kierunek Szczecin(Słupsk,Koszalin,Kołbaskowo):
Najlepsza opcja to SKMka do Wejcherowa. Jakieś 200metrów od skmki jest wiadukt z którego można już łapać. Na tej drodze jeżdżą już wszystkie samochody z 3miasta,z obwodnicy i piknikarze z Władysławowa i Helu. Skma w 3 mieście rozchodzi się wzdłuż ulicy Grunwaldzkiej w Gdańsku(nie licząc dworca głównego), Alei Niepodległości w Sopocie, Alei Zwycięstwa i ulicy Morskiej w Gdyni.
Bydgoszcz-
kierunek Poznań:
Nie pamiętam co tam dokładnie jeździ. W każdym razie kierujecie się na Błonie. Tam jest pętla autobusowa. Mijacie ją, idziecie wiaduktem, albo mostem ( nie pamiętam) Mijacie most i tam możecie łapać. Jest zjazd, samochody jak chcą to się zatrzymają.
kierunek Gdańsk:
Wsiadacie w autobus 52 lub 84. Wysiadacie przy stacji benzynowej, takiej zielonej ( Bliska) jak mnie pamięć nie myli. Na drodze wylotowej jest przystanek autobusowy (84 się tam zatrzymuje). Jest zwężenie do jednego pasa, samochodziki wolno jadę, też max 10 minut stania.
Poznań:
kierunek Bydgoszcz:
Jedziecie na Rondo Środka (jakoś tak) i wsiadacie w autobus 412, albo jakiś podobny jadący do Swarzędzia. Wysiadacie na takiej mini pętli idziecie kawałek prosto, jest tam przystanek autobusowy.
kierunek Wrocław: Wsiadacie w autobus, tramwaj jadący do Górczyna, stamtąd w autobus jadący na Komorniki. Gdzieś tam po drodze wysiadacie, najlepiej za jakimiś światłami. Ja stałem chyba koło jakiegoś sklepu meblowego.