Email:
Nazwa użytkownika:
Kontakt:
Data przejazdu:
Akceptuję regulamin korzystania z serwisu AUTOSTOPEM.eu
Liczba miejsc:
Samochód:
Z:
Przez:
Do:
Liczba miejsc:
Z:
Do:
Opis:

Autostopik.pl

Forum o tematyce AutoStopowej.

Kusze

Jak się obronić przed złym człowiekiem i w jaki sposób się do tego przygotować. :arrow:

Kusze

Post przez Wiatrak » 21 mar 2014, o 17:44

Heej!;)
Szukam czegoś innego niż broń palną.
Jakieś podpowiedzi?
Wiatrak

Re: Kusze

Post przez tomaszzzakopanego » 13 maja 2025, o 09:42

Ja przymierzam się do kupna kuszy REVO 7.

CROSSBOW REVOLUTION is here! EK Archery Revo7
https://www.youtube.com/watch?v=5K-aLO6S3Ig
https://gogun.de/1001622

To jest kusza którą można bez obaw bronić się w domu przed bandytą.
Strzał z tej kuszy jest śmiercionośny. Wystrzelenie siedmiu strzałów w cztery sekundy.
Nie trzeba ani prochu, ani powietrza pod ciśnieniem.
Polacy są rozbrojeni, nawet z kusz i łuków.:
https://www.sejm.gov.pl/sejm9.nsf/Inter ... key=BMLGMC
Biedny duchowo naród. (To znaczy że wtym narodzie jest bardzo mało ludzi z Duchem Świętym, którego się otrzymuje od Syna Bożego Jezusa Chrystusa po "Nowym Narodzeniu")
Polecam każdemu Polakowi który nie chce się bawić w kato-komunistyczne pozwolenia na posiadanie broni palnej a jednocześnie chce być w stanie obronić
swoją posiadłość,
swoje życie,
życie swojej żony i życie swoich dzieci, przed bandytą (mordercą).
Posiadanie kuszy przez polaka jest nielegalne bez pozwolenia rządu okupacyjnego który włada w państwie o nazwie Polska.
UWAGA Każdy człowiek który po zmroku wchodzi na działkę
(nie ważne czy jest naćpany jakimkolwiek narkotykiem np.: alkohol, papieros czy heroina itp.)
musi być postrzegany przez zdrowego właściciela posiadłości jako bandyta czyli morderca.
Właściciel, który postrzega wyżej wymienioną okoliczność inaczej staje się natychmiast ofiarą przestępcy!
Jeszcze jedno: Każdy praworządny naród ma kare śmierci.
Bandyta który narusza prawo zasługuje na karę śmierci, wykonaną przez osobę broniącą się lub przez organ rządowy.
Czasownik ten występuje w Starym Testamencie 46 razy i zawsze oznacza zabójstwo dokonane świadomie, z premedytacją, podbudowane wcześniej żywioną nieprzyjaźnią ...
"Według Prawa Mojżeszowego kara śmierci miała zostać wymierzana za różne rodzaje przestępstw.

Np. za morderstwo (III Mojż. 24:17; IV Mojż. 35:16-21, 30-35; V Mojż. 17:6),
za cudzołóstwo (III Mojż. 20:10; V Mojż. 22:21-24),
kazirodztwo (III Mojż. 20:11-14),
zezwierzęcenie (II Mojż. 22:19; III Mojż. 20:15-16),
stosunek homoseksualny (III Mojż. 18:22; 20:13),
gwałt (V Mojż. 22:25),
fałszywe świadectwo lub oskarżenie (V Mojż. 19:16-20),
porwanie (II Mojż. 21:16; V Mojż. 24:7),
cudzołóstwo córki kapłana (III Mojż. 21:9),----------------------------------------To dzisiaj można skreślić.
czarnoksięstwo (II Mojż. 22:18),
ofiarowanie ludzi (III Mojż. 20:2-5),
pobicie lub przeklinanie matki lub ojca (II Mojż. 21:15, 17; III Mójż. 20:9),
krnąbrność niepoprawnego młodzieńca (V Mojż. 21:18-21), ------------------To dzisiaj można skreślić.Człowiek nie przestrzegający tego prawa sam siebie karze.
bluźnierstwo (III Mojż. 24:11-14, 16,23),------------------------------------------Rok ciężkiej pracy w kamieniołomie
lekceważenie szabatu (II Mojż. 35:2; IV Mojż. 15:32-36),----------------------To dzisiaj można skreślić.Człowiek nie przestrzegający tego prawa sam siebie karze.
kiedy pracuje więcej niż sześć dni w jednym ciągu.
fałszywe proroctwo (V Mojż. 13:1-10),
ofiarowanie fałszywym bogom (II Mojż. 22:20),
pogardę dla kapłana lub sędziego (V Mojż. 17:12).------------------------------Kapłana dzisiaj można skreślić
(Dzisiaj już nie ma ludzi kapłanów, ponieważ miejsce kapłana zajął Pan Jezus Chrystus 2000 lat temu, składając jedyną doskonałą ofiarę ze swojego własnego ciała na krzyżu)

W większości przypadków podanych przez Prawo Mojżeszowe można było wykupić się od kary śmierci przez zapłacenie kary pieniężnej. Wyjątek stanowiło morderstwo. Karą za morderstwo była kara śmierci, której nie można było odkupić w inny sposób.

31 Nie wolno wam też przyjmować okupu za życie mordercy, którego uznano za winnego śmierci. Winien on bowiem ponieść śmierć. 32 Nie wolno wam też przyjmować okupu za tego, kto zbiegł do miasta swego schronienia, aby mógł powrócić i mieszkać w swej ziemi, zanim umrze najwyższy kapłan. 33 Nie bezcześćcie ziemi, w której mieszkacie! Krew bowiem bezcześci ziemię, a ziemi nie można oczyścić od krwi, która na niej została przelana, inaczej jak tylko krwią tego, który ją przelewa (Ks. Liczb / IV Mojż. 35:31-33)"

Syn Stwórcy Pan Jezus Chrystus nie uchyla Prawa.:
„Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo, albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić” (Mt 5,17).
Człowiek który wkrada się na posiadłość innego człowieka, wykonuje swój własny zamysł przestępstwa.:

1 Jana 3:15
Każdy, kto nienawidzi brata swego, jest mordercą, a wiecie, że żaden morderca nie ma w sobie żywota wiecznego.

https://www.gotquestions.org/Polski/mys ... pstwo.html

Aby nie było nieporozumień: Człowiek może być umyślnie zabójcą lub może być nie umyślnie zabójcą.
Człowiek który jest umyślnie zabójcą nazywany jest mordercą i należy mu się kara śmierci.
Człowiek który jest nie umyślnie zabójcą nie nazywany jest mordercą i nie należy mu się kara śmierci.
tomaszzzakopanego

Powrót do Broń i jak się bronić. (weapon and how to defend yourself)