• Reklama

Przedstawmy sie!:)

Przedstaw się na forum autostopowiczów.

Re: Przedstawmy sie!:)

Postprzez ewelinalucy » piątek, 13 stycznia 2012, 12:29

Hello :)

Ewelina, autostopowiczka z niemal 3-letnim doświadczeniem (spora część Europy i trochę USA). Bez stałego miejsca zamieszkania, jeszcze 2 tygodnie temu byłam we Francji (kraj mi najbliższy), za kilka dni będę w Maroku, a po poworocie na kilka miesięcy posiedzę sobie w Polsce.

Ulubione miejsca pozane dzięki autostopowi - Islandia, Colorado (USA), południowo-wschodnia Francja.
Auststopowe plany - a raczej pomysły - na najbliższe miesiące - Turcja, Syria, Izrael, Dania
ewelinalucy

Nr gadu-gadu: 0

Reklama

Postprzez wrobel » sobota, 14 stycznia 2012, 18:22

Witam,

moje imię brzmi Krystian, jednakże wole jak mówią na mnie wróbel i tego się trzymajmy :) .
Swoją przygodę z autostopem zacząłem dosyć dziwnie bo byłem sceptycznie nastawiony do tego typu podróży, jednakże musiałem z niego skorzystać. Mianowicie wracając z imprezy gdzie okazało się że jest niedziela i dziwnym trafem żadnego busa, pociągu, samolotu, statku, wahadłowca, what ever. Po 5 minutach łapania stopa zatrzymał się miły student podwiózł gdzie trzeba, jak by mógł to pewnie na 2 piętro w bloku by mnie zawiózł, jednakże nie udało się :P . Pogadaliśmy, pożartowaliśmy i całkiem przyjemnie nam się jechało, aż byłem zdziwiony życzliwością. Od tego czasu nie widzę innej możliwości (puki co) podróżowania i zwiedzania ciekawych zakątków. Jazda stopem szczególnie się zdała na ostatnich wakacjach gdyż co weekend jeździliśmy ze znajomymi w Bieszczady, z pieniążkami było wtedy krucho i gdyby nie właśnie powrót z imprezy to tych wakacji bym tak miło i przyjemnie nie wspominał.
Postanowiłem się tu dziś właśnie zarejestrować i dowiedzieć się czegoś więcej na co nie udało mi się wpaść :P :) w związku z poruszaniem się na stopa.

Pozdrowiłam
wróbel
"...gdy masz coś do stracenia nie mając nic do stracenia to zawsze możesz to stracić..."
wrobel

Nr gadu-gadu: 5475754

Postprzez Kikus Dzikus » wtorek, 17 stycznia 2012, 21:21

Kikus Dzikus wita
urodzona na Mazurach, studiująca obecnie w Poznaniu

częsta trasa na stopa Poznań - były magazyn niemiecki z 1914r, czyli mój domek
jak można w ten sposób do domu, to można wszędzie
zatem jestem sobie tu
tym bardziej, że obecnie zamęczam się robotą i zbieram trochę hajsu,
coby od czerwca jechać, jechać, pójść gdzieś iść
tyle
jebaka.bloog.pl
Kikus Dzikus

Nr gadu-gadu: 4819120

Postprzez Kaja » wtorek, 24 stycznia 2012, 11:44

Hej :) Jestem Kaja, mieszkam w Gdyni, interesuję się fantastyką i sztuką. Jeszcze nigdy nie jeździłam autostopem, ale zawsze marzyłam o tego typu podróżach. Chciałabym zacząć podróżować i zarejestrowałam się tu po to, żeby kogoś poznać i wkręcić się w jakąś przygodę :D Ostatnio też namawiam mojego kolegę, żeby mnie zabrał, bo jego brat jeździ, ale to na razie wstępne plany :P
Kaja

Postprzez tynkiewicz » czwartek, 26 stycznia 2012, 21:10

powinnam była napisać wcześniej, ale cóż, nie wyszło.

Martyna. studiuję we Wrocławiu, ale pochodzę ze średniej wielkości miasteczka pod Łodzią. Mama tak jakoś przyzwyczaiła mnie, że trzeba gdziekolwiek pojechać, nawet niedaleko, gdy ma się tylko ku temu sposobność, i tak mi już w sumie zostało. lubię się przemieszczać na najróżniejsze sposoby, autostop i wszystko co na szynach szczególnie.
wirtuozem autostopu nie jestem, pokręciłam się sporo po Polsce, nieco po Czechach, Grecji i Ukrainie, ale generalnie planuję w mojej roztrzepanej główce jakieś dalsze dystanse i to właśnie zadecydowało o utworzeniu konta tutaj.
wystartowałam też przy okazji wreszcie ze swoim własnym kontem na couchsurfingu, muszę teraz tylko sama się zdyscyplinować, żeby to nie był profil zamarznięty.

robisz, szukasz, oczekujesz czegoś we Wrocławiu? można zawsze do mnie napisać.
tynkiewicz

Postprzez 818aga » niedziela, 29 stycznia 2012, 14:43

Hej,
Jestem Agata. Szczerze to usłyszałam o was przed sylwestrem i byłam pod wrażeniem waszej spontaniczności :D
Ojj..dużo bym dała, żeby chociaż raz udało mi się gdzieś tak pojechać:)
Ale niestety moi znajomi nie są przekonani do tego środka transportu :( a mi tak marzą sie podróże...
Więc logując się tutaj mam wielką nadzieje, że ktoś mnie na jedną podróż przygarnie.. :?: obiecuję, że nie będe marudziła.

A tak poza tym to studiuję w Lublinie na KUL-u pedagogikę, a mieszkam w Świdniku. Uwielbiam jeździć na rowerze oraz pływać no i biegać czasem teżż.. :D nie potrafię żyć bez kilku małych dodatków...
Marzę o podróży w jedno miejsce...ale to chwilowo ciche marzenie:)) może kiedyśś sie spełni :)

Aaaa..i oczywiście czekam na bilet na euro'12 mecz z hiszpanią w roli głównejj :D

Kontakt:
e-mail: 818aga@wp.pl
tel.: 795988608
818aga

Postprzez adam&ola » wtorek, 7 lutego 2012, 00:57

Cześć. :)
Jak możecie wywnioskować po nicku jest nas dwoje : Ola i Adam. Jesteśmy backpackersami z średnim stażem. Zwiedziliśmy z pół Europy i trochę poza ;) Z ciekawszych miejsc w których byliśmy wymienił bym Tajlandię i Bałkany.
Jeśli chodzi o autostop to jesteśmy jeszcze trochę zieloni w temacie, dlatego chcemy poszerzyć naszą wiedzę na temat tego rodzaju podróżowania. Mieszkaliśmy już w squacie (Istanbul), spaliśmy w namiocie na klifach Kornwalii i przydrożnych krzakach Czarnogóry ;)
Rejon świata który nas najbardziej fascynuje to Płd. Wschodnia Azja. ale każdy kraj jest na swój sposób urokliwy ( nawet Kosovo ) ;)
Pozdr dla wszystkich Forumowiczów i obieżyświatów, cyganów życia.

Ola i Adam.
Niech wiatr zawsze wieje nam w plecy a słońce świeci w twarze. :)
adam&ola

Postprzez Adi BI » niedziela, 12 lutego 2012, 21:34

Witam wszystkich;)

Adrian 23 lata i mieszkam w Białymstoku.
Obecnie pracuje tu i tam;p

Moja przygoda ze stopem zaczęła się jakieś 5 lat temu od powrotów z imprez w plenerze gdy nie było kasy;p ale dopiero od 2 lat jeżdżę regularnie dzięki 40 godzinnemu powrotowi z Bułgarii busem;/ z racji że mam prawie 2 metry (198cm) powrót był katorga, i w tamtym momencie powiedziałem sobie że nigdy więcej nie wsiądę do autobusu;p dzięki temu teraz jeżdżę wszędzie stopem (w miarę możliwości):D

Uwielbiam poznawać nowych ludzi, miejsca, słońce, wakacje, chill nad woda, SPONTANY, wszelkie sporty, konkretnie zjeść:D i oczywiście nasze piękne polskie Panie;*

Na stopa zjezdziłem większość polski:D i w tym roku mam zamiar wybrać się za granice naszego pięknego kraju. Miło by było się z kimś wybrać, może jakąś większą grupa:) jeśli mogę komuś służyć informacją czy może szukacie towarzysza do podróży oto mój kontakt;)

e-mail- hasanardian@wp.pl
gg- 967041
tel- 666712343
Adi BI

Nr gadu-gadu: 967041

Postprzez Rumek1910 » czwartek, 16 lutego 2012, 14:13

Witam bracia i siostry :) !

Dopiero dziś odnalazłem wasze forum i długo nie myśląc przeprowadziłem rejestrację, ponieważ sądzę, że właśnie z którymś z was spędzę najlepsze wakacje w życiu :)

Powinienem zacząć tak, ale trudno ;
Moje imię : Marcin
Miejsce zamieszkania: Spała (woj.Łódzkie)- zapraszam do mej przepięknej miejscowości :)
Cel: zapoznanie świrów takich jak ja, gotowych bez kasy przemierzyć w te wakacje jakiś kawałek europy :)
Wykształcenie(?!): Posiadam jakieś tam gimnazjalne, uczęszczam do zaocznego liceum ogólnokształcącego, niestety z dwuletnim ''tyłem'' ze względu na ogromne błędy młodości :| Za 2 tyg czeka mnie poważna operacja kolana, tak więc po wyleczeniu go w pełni liczę na dłuższą podróż stopem z którymś/ąś z was :)

Nie mam dużego doświadczenia co do jeżdżenia stopem, prócz kilku podróży po Polsce i jednej do Pragi :) Dlatego też chciałbym poznać tu kogoś, kto byłby zainteresowany podróżą we czwórkę, lub większą grupą np. do Madrytu w wakacje :)
Rumek1910

Postprzez ciupagos » niedziela, 19 lutego 2012, 22:21

Witam, mam na imię Anna i jestem serdeczną koleżanką Aurona z forum. Pochodzę z Mazur, a obecnie mieszkam w Warszawie. Zaczęłam jeździć na stopa jakieś 4 lata temu, moje podróże nie są wyjątkowo długie, ale jednak są. Moim autostopowym marzeniem jest zwiedzenie Słowienii/chorwacji itp, co jest bliższe realizacji, a potem Syberii, gdy już zrealizuje te cele, chciałabym osiedlić się w Hiszpanii.
P.S. Jest ktoś zainteresowany na wyjazd do Francji podczas weekendu majowego? :)
ciupagos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Coś o sobie