Email:
Nazwa użytkownika:
Kontakt:
Data przejazdu:
Akceptuję regulamin korzystania z serwisu AUTOSTOPEM.eu
Liczba miejsc:
Samochód:
Z:
Przez:
Do:
Liczba miejsc:
Z:
Do:
Opis:

Autostopik.pl

Forum o tematyce AutoStopowej.

Rowerowo 2 - czyli jak kupić rower

Rowerowo 2 - czyli jak kupić rower

Postprzez czajna » 16 paź 2010, o 00:11

Wątek Rowerowo już jest, a mój dotyczy także rowerów ale od strony bardziej hmm technicznej ;) Bo aby wybrać się na rowerową wyprawę najpierw w te dwa kółka trzeba się zaopatrzyć.
Mianowicie proszę innych rowerzystów o opinie na temat polecanych typów/marek rowerów i informacje takie jak np. gdzie wg was najlepiej kupić rower (nowy/używany, internet/sklep, itp.), na co zwracać uwagę przy zakupie. Ile warte są rowery sprzedawane w supermarketach typu real, tesco - chyba lepiej dołożyć i kupić w sklepie "rowerowym", tak z własnych obserwacji wnioskuję. Chodzi tu głównie o rowery do takich jednodniowych lub max kilkuniowych wypraw - nie typowo w góry ale też nie stricte szosowych . Ze swojej strony podsyłam linka, gdzie można coś poczytać dla początkujących na ten temat http://www.wrower.pl/kupowanie/index.php#wstep

Zbliża się zima (no wiem, jeszcze maaałymi krokami ;)) i można polować na cenowe obniżki rowerów - czy się mylę?? Czy tu okres posezonowy nie ma znaczenia?
;D
Ostatnio edytowano 22 paź 2010, o 21:59 przez czajna, łącznie edytowano 1 raz
"You don't know what you might have set upon yourself
China in your hand..."
czajna

Nr gadu-gadu: 0

Re: Rowerowo 2 - czyli jak kupić rower

Postprzez Kastyriel » 16 paź 2010, o 21:59

Osobiście jeżdżę na rowerze marki Giant, oczywiście rower jest górski, ale po mieście też nim można pomykać. Mam go już bodajże od 3-4 lat i sprawdza się wyśmienicie. Wszystko zależy też od tego ile masz kasy i oczywiście od oczekiwań :)
http://visumest.blox.pl/html - opowieść mojego i nie tylko autorstwa :) Zapraszam do lektury :D
Kastyriel

Nr gadu-gadu: 8294225

Postprzez ludi » 17 paź 2010, o 21:39

czajna napisał(a):
Zbliża się zima (no wiem, jeszcze maaałymi krokami ;)) i można polować na cenowe obniżki rowerów - czy się mylę?? Czy tu okres posezonowy nie ma znaczenia?

czy można polować na obniżki cen rowerów po sezonie? jak najbardziej! po prostu trzeba się pytać w rowerowych o modele ze starego rocznika. rower jest tańszy tylko przez to że leżal pare miesiecy nieuzywany w sklepie rowerowym a dany model rozni sie od roweru z biezacego rocznika cena, ewentualnie kolorem ramy.
Osobiscie używam roweru marki Author, ktora naprawde polecam.
Tylko Falubaz!
ludi

Nr gadu-gadu: 6124692

Postprzez jurasekl22 » 2 gru 2021, o 16:12

Ja lubię bardzo jeździć na rowerze. Chętnie sprawdzę jak kupić nowy rower.

Postprzez carmen » 20 mar 2023, o 16:43

A mnie interesowałaby lampka rowerowa tylna i tak zastanawiam się nad tym czy nie kupić jej w sklepie
sklepzrowerami.pl . Tam w końcu mają rowery najróżniejsze i również dodatki. Także wydaje mi się, że warto byłoby tam się też rozglądnąć.
carmen

Postprzez vikaa » 25 paź 2024, o 10:17

A jakie was dokładnie modele interesują? Ja zauważyłam, że całkiem obiecująco wyglądają rowery romet warszawa , które oferuje firma Wygodny Rower. Tam macie sprzęty porządne - komfortowe, solidnie wykonane i stylowo wyglądające. Także według mnie super...
vikaa

Postprzez carmen » 1 mar 2025, o 07:04

A co możecie napisać mi na temat firmy Romet, bo z tego co zauważyłam, to sporo osób poleca ich rowery dziecięcei nie tylko. Także skoro szukacie dla siebie rower, to według mnie chociażby dla samego porównania warto byłoby zapoznać sięz ich stroną. Może coś wpadnie wam w oko.
carmen

Postprzez vikaa » 2 kwi 2025, o 14:32

A czy w ogóle wiecie - jak wybrać rower elektryczny ? Tak pytam, ponieważ na pewno warto byłoby złapać na początku nieco porad... Wbrew pozorom wybór odpowiedniego roweru zawsze jest niezłym wyzwaniem... Pewnie wiecie..
vikaa

Powrót do Inne