Maszerując do Syjonu
Przez ponad 1800 lat Judejczycy byli rozproszeni po wszystkich krajach. Aż w 1948 roku wydarzyła się rzecz niemożliwa. Powstało państwo Izrael, a Judejczycy po raz kolejny otrzymali Ziemię Obiecaną. Wielu chrześcijan uznało to za cud i Boże błogosławieństwo,
ale czy naprawdę było to błogosławieństwem?
A może zadziałały tu mroczniejsze siły? Na te pytania odpowie nasz film.
https://www.youtube.com/watch?v=JG__D53urZoW tym filmie warto zauważyć że pewien Judejczyk potwierdza iż jeśli Chrześcijanin chce zamieszkać w Izraelu,
musi się wyrzec Chrześcijaństwa!
Czy Judejczycy uciekający z Europy do USA za czasów Hitlerowskich Niemiec aż do dzisiaj, musieli i muszą się wyrzec swojej wiary? Otóż NIE.
Jednak kiedy za pomocą Chrześcijan z USA powstało państwo Izrael, to Judejczycy nie pozwalają zamieszkać Chrześcijanom w Izraelu.
Jak widać pomoc i wyrozumiałość działa tylko w jedną stronę u Judejczyków.
Jak takie zachowanie się nazywa? Niegodziwość i brak dziękczynienia wobec ludzi którzy Judejczykom pomagali.
To jest jednocześnie brak dziękczynienia Bogu.
Nie ma się jednak czemu dziwić sam Pan Jezus powiedział że:
Biblia Warszawska Jan 8:44
"Ojcem waszym jest diabeł i chcecie postępować według pożądliwości ojca waszego. On był mężobójcą od początku i w prawdzie nie wytrwał, bo w nim nie ma prawdy. Gdy mówi kłamstwo, mówi od siebie, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa."
8:45
Ponieważ ja mówię prawdę, nie wierzycie mi.
8:46
Któż z was może mi dowieść grzechu? Jeśli mówię prawdę, dlaczego nie wierzycie mi?
8:47
Kto z Boga jest, słów Bożych słucha; wy dlatego nie słuchacie, bo z Boga nie jesteście.
8:48
Odpowiadając, Judejczycy rzekli do niego: Czyż nie mówimy słusznie, że jesteś Samarytaninem i masz demona?
8:49
Jezus odpowiedział: Ja nie mam demona, ale czczę Ojca mego, a wy mnie znieważacie.
8:50
Ja zaś nie szukam własnej chwały. Jest taki, kto jej szuka i sądzi.
8:51
Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam, jeśli kto zachowa słowo moje, śmierci nie ujrzy na wieki.
8:52
Rzekli mu Judejczycy: Teraz wiemy, że masz demona. Abraham umarł i prorocy, a Ty mówisz: Jeśli kto zachowa słowo moje, śmierci nie zazna na wieki.
8:53
Czyś Ty większy od ojca naszego, Abrahama, który umarł? Także prorocy umarli. Za kogo się uważasz?
8:54
Odrzekł Jezus: Jeżeli Ja siebie chwalę, chwała moja niczym jest. Mnie uwielbia Ojciec mój, o którym mówicie, że jest Bogiem waszym.
8:55
I nie poznaliście go, ale Ja go znam; i gdybym powiedział, że go nie znam, byłbym podobnym do was kłamcą. Ale Ja go znam i słowo jego zachowuję.
8:56
Abraham, ojciec wasz, cieszył się, że miał oglądać dzień mój, i oglądał, i radował się.
8:57
Wtedy Judejczycy rzekli do niego: Pięćdziesięciu lat jeszcze nie masz, a Abrahama widziałeś?
8:58
Odpowiedział im Jezus: Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam, pierwej niż Abraham był, Jam jest.
8:59
Wtedy porwali kamienie, aby rzucić na niego, lecz Jezus ukrył się i wyszedł ze świątyni."
I tacy są do dzisiaj Judejczycy, z wyjątkiem Izraelitów którzy urodzili się na nowo w Panu i Bogu Jezusie Chrystusie.
(Tutaj trzeba uwzględnić większość Izraelitów, którzy są ateistami i odnoszą się do tych spraw obojętnie. Jednak nawet jak się jest obojętny wobec nieprawości, to się na nią przyzwala swoją obojętnością i tym samym, człowiek taki, jest współuczestnikiem złego czynu. W roku 70 po ur.J.Chr. Judejczycy przyzwalali swoim przywódcą rabinowskim na złe działania, przez mniejszą lub większą obojętność, a skutkiem tego była rzeź ludzi w całej Jerozolimie wykonana przez Rzymian i rozproszenie Izraelitów po całej kuli ziemskiej. Bóg się temu cały czas przegląda i jeśli Izraelici nie zaczną czytać, z chęcią zrozumienia, Tory, to szeroka droga, którą podążają od ponad 2000 lat, będzie nadal ich prowadziła do wiecznego oddzielenia od Boga, czyli do piekła.)
Słuchałem, w roku chyba 2018, Izraelitę i o dziwo powiedział że być Izraelitą i Chrześcijaninem w Izraelu jest bardzo trudno, lepiej wyjechać z Izraela jeśli się wierzy w Jezusa Chrystusa. Wtedy mnie to dziwiło z jak wielką nienawiścią można się odnosić do własnych rodaków, którzy mają inną wiarę, ale dzisiaj już mnie to nie dziwi. Każdy, kto pomaga temu tworowi o nazwie Izrael, marnuje swoje środki, wspierając czyste zło.
Nie wolno zapomnieć że Judejczycy sprzymierzą się z antychrystem.
Biedny w duchu naród.
No ale to jest na szczęście dla wszystkich innych ludzi na całym świecie, którym dano przez nie wiarę Judejczyków,
poznać Tore (Stary Testament), jego objawienia i wypełnienie ich w synu Bożym Jezusie Chrystusie.
Bogu Biblii niech będą dzięki.