• Reklama

Kajaki gdzieś w polsce

Wszelkiego rodzaju podróże po Polsce.

Re: Kajaki gdzieś w polsce

Postprzez System » wtorek, 12 kwietnia 2011, 21:44

"lubie to" :D
Za 20 lat bedziesz bardziej żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś.
Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.

Podróżuj. Śnij. Odkrywaj.!
~tel. 660 220 232
System
Administrator

Nr gadu-gadu: 6739984

Reklama

Postprzez Raziel89 » wtorek, 12 kwietnia 2011, 22:06

Eeeeej ja też chcę :D, fajna sprawa. Jakby taki tygodnowy wypad zrobić gdzieś pod koniec czerwca..... było by to spoko intro do wakacji :D. a nie ciągle ten beznadziejny autostop :P :D. Tylko te pytanie o koszty całościowe dość istotne :)
Nie myśl o tym co robisz - rób to o czym myślisz!

www.kamil.autostopik.pl
Raziel89

Nr gadu-gadu: 8680872

Postprzez barto3000 » wtorek, 12 kwietnia 2011, 23:40

Witam was dzieciaczki.

W zeszłym roku jechałem z moim przyjaciółmi z Rybnika do Rucianych samochodem. Tam wynajęliśmy kajaki z PTTK, a noce spędzaliśmy biwakując. Cały spływ razem z imprezą w Krakowie, który trwał około 7 dni wyszedł nas po 200 zł. Jak się dobrze poszuka i zrobi się rozeznanie w terenie spokojnie można się zamknąć w podobnej kwocie. Oczywiście przy większej ilości osób się zobaczy.

Wstępny mój termin to koniec, ostatnie tygodnie lipca. 3-go sierpnia mam urodziny, a to też nie mała impreza ;)

Mogę się wstępnie umówić z kilkoma osobami.

pozdrawiam
Bart
"Ja pierd**e, ale mam farta!"
barto3000

Nr gadu-gadu: 2338822

Postprzez miss_frisky » środa, 13 kwietnia 2011, 12:06

łe, to ja odpadam... bo my będziemy się tripować po europie, a potem od 4-6 sierpnia jest woodstock...
"Love the life you live, live the life you love" - Bob Marley
miss_frisky

Nr gadu-gadu: 0

Postprzez Auron » czwartek, 9 czerwca 2011, 14:19

Ej ludziki, nie dajcie, by taki fajny pomysł padł w zapomnienie. Pokażmy, że jesteśmy prężną ekipą i kto inny da radę jak nie my. Jeśli chodzi o kajaki, to za mną chodzi już bardzo długi okres czasu. W zimę, to już w ogóle takie myśli nie dawały mi spokoju. Idzie lato, idą wakacje, więc nie ma opcji trzeba spełnić zamiary i marzenia, gdyż są warunki.

Tylko właśnie kwestie organizacyjne są najgorsze, ktoś musi tego się podjąć, ja aktualnie mam zajob, ale porozglądam się. Jak dla mnie odpowiednim terminem będzie koniec czerwca. Można zrobić kilkudniowy wypadzik, tylko trzeba wybrać rzeczkę. A tak to wynająć kajaki na kilka dób, i potem wrócić z powrotem. Namioty plecaki w kajak, wynaleźć jakąś polankę po drodze, robić się, kajaki przypiąć kłódką i łańcuchem do drzewa i zrobić sielankę przy ognisku. Ewentualnie zrobić poszukiwania wiejskiego sklepu i zaopatrzyć się w browczyki :D

Z taką pozytywną ekipą jak z tego forum, taki wypad to sama frajda. Więc jeśli ktoś również ma podobne zachcianki, to czas zebrać siły i zrobić to ;)
Auron

Nr gadu-gadu: 6205594

Postprzez miss_frisky » piątek, 10 czerwca 2011, 00:40

no wlasnie szkoda ze troche tak z czasem jest krucho... ja bym mogła pomóc coś ogarnąć bo trochę mam więcej czasu teraz, ale nie znam się w tych kwestach i mogłoby mi bys ciężko cokolwiek załatwić. ale pomysł podtrzymuje ;) Najbardziej optymalny dla mnie termin to od 20 - 27 czerwca - coś w tych dniach ;)
"Love the life you live, live the life you love" - Bob Marley
miss_frisky

Postprzez Podrozomaniack » wtorek, 14 czerwca 2011, 13:06

A ja polecam kajaki na Odrze we Wrocławiu. Próbowałem w zeszły weekend 10 zł/godz. Niezła sprawa :D
Zamiast Do Roboty, Zanim do trzech policze, Kupuję tanie bilety lotnicze i Lecę! :)
Podrozomaniack

Postprzez jar_pen » wtorek, 14 czerwca 2011, 13:18

taniocha tylko 240 za dobę :P
Na upartego mogę zapewnić punkt wypadowy i bezpośredni kontakt odnośnie kajaków 35 zł za dobę (17,50 za osobę) jeśli znaleźli by się chętni na spływ na terenie narwiańskiego parku narodowego do tego około 10 zł za wachę dla kierowcy odwożącego kajaki i można płynąć dzień dwa trzy w zależności od dogadania się wcześniej po parku narodowym doliną Narwi.
jar_pen

Postprzez zbigpary » piątek, 24 czerwca 2011, 11:33

Normalne organizowanie się w spływ z forum autostopiku nie jest proste (uzgodnienia terminów, trasy, dojazdów z różnych stron Polski, wynajęcie kajaków). Chętni mogliby podawać pasujące im terminy, i skąd są, a wtedy łatwiej będzie się dobrać małym zespołom, bo na większe nie ma co liczyć, choć spływy są zawsze atrakcyjne.

Gdy już mamy podany na forum odpowiadający nam termin i kogoś z naszego rejonu, wtedy klikamy w Google na "spływy kajakowe" i wybieramy sobie z całej palety spływów codziennie organizowanych w całej Polsce, np wpisujemy w Google "spływy kajakowe po Pilicy". Takie spływy są zarówno atrakcyjne, jak i niekłopotliwe, bo organizator wszystko zapewnia, a ceny są przystępne i za 100 zł można mieć 3 dniowe super atrakcje.

A więc podajemy na forum odpowiadające nam terminy i skąd jesteśmy, a resztę już będzie łatwiej nam uzgodnić. Ja jestem z Bełchatowa, mam cały czas wolny. Jestem facet, 63 lata, ale jak kto mnie pozna, to jakby zetknął się z lepszym i mądrzejszym światem. Mam sprzęt dmuchany do spływania na min. 12 osób i normalne auto 5-osob. na wyprawy. Moje hobby to fotografia krajobrazowa (przyrodniczych krajobrazów Polski), a zainteresowań całą furę :roll:
zbigpary

Poprzednia strona

Powrót do Polska