Normalne organizowanie się w spływ z forum autostopiku nie jest proste (uzgodnienia terminów, trasy, dojazdów z różnych stron Polski, wynajęcie kajaków). Chętni mogliby podawać pasujące im terminy, i skąd są, a wtedy łatwiej będzie się dobrać małym zespołom, bo na większe nie ma co liczyć, choć spływy są zawsze atrakcyjne.
Gdy już mamy podany na forum odpowiadający nam termin i kogoś z naszego rejonu, wtedy klikamy w Google na "spływy kajakowe" i wybieramy sobie z całej palety spływów codziennie organizowanych w całej Polsce, np wpisujemy w Google "spływy kajakowe po Pilicy". Takie spływy są zarówno atrakcyjne, jak i niekłopotliwe, bo organizator wszystko zapewnia, a ceny są przystępne i za 100 zł można mieć 3 dniowe super atrakcje.
A więc podajemy na forum odpowiadające nam terminy i skąd jesteśmy, a resztę już będzie łatwiej nam uzgodnić. Ja jestem z Bełchatowa, mam cały czas wolny. Jestem facet, 63 lata, ale jak kto mnie pozna, to jakby zetknął się z lepszym i mądrzejszym światem. Mam sprzęt dmuchany do spływania na min. 12 osób i normalne auto 5-osob. na wyprawy. Moje hobby to fotografia krajobrazowa (przyrodniczych krajobrazów Polski), a zainteresowań całą furę