• Reklama

Latem odkryć Polske. Poszukuje kompanki.

Wszelkiego rodzaju podróże po Polsce.

Re: Latem odkryć Polske. Poszukuje kompanki.

Postprzez zbigpary » wtorek, 17 maja 2011, 04:06

Poprzedniego roku zaliczyłem 3 dwudniowe wypady nad nasze Wybrzeże, z noclegami w aucie, ale widziałem sporo osób śpiących na piachu plaży w śpiworach. Zazdrościłem im. Kręci mnie, by przewędrować przez całe nasze Wybrzeże od Świnoujścia do Helu, a nawet Krynicy Morskiej, lub zacząć od wschodu ku zachodowi, też nocując na piachu plaż. W grupie to jest całkiem bezpieczne, no i super atrakcyjne. Jakby dziennie przejść do 20-30 km, to w 2-3 tyg. można by przejść całość i mieć zaliczone coś całościowego, w tym wszystkie dostępne latarnie i widoki z nich, no i znać całe wybrzeże naszego Bałtyku.

A że ciekawe bywają też bliskie tereny w strefie do kilometra od morza, to następną taką wyprawę w odwrotnym niż wcześniej kierunku można by przejść właśnie taką lekko oddaloną od brzegu strefą. To jakby zadanie na rok lub dwa. Potem to samo z naszymi górami, czyli rok na góry Świętokrzyskie, rok-dwa na Jurę Krakowsko-Częstochowską, rok-dwa na Bieszczady, rok-dwa na Tatry, dwa-trzy na Sudety, trzy na Beskidy, rok na tereny nadwiślańskie okolic kazimierza Dln.

Do tego zaliczyć kilka spływów i kilka wycieczek rowerowych, i będzie się mogło powiedzieć, że troszkę liznęło się naszego kraju. :)
zbigpary

Reklama

Postprzez Sufferance » niedziela, 29 maja 2011, 21:50

Jestem jak najbardziej chętna na taką podróż :) Czas mam od połowy czerwca do końca sierpnia :)
Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku.
Sufferance

Nr gadu-gadu: 5597366

Postprzez Conradi » środa, 12 października 2011, 17:38

a może w przyszłe wakacje szlakiem 7 nowych cudów Polski?
http://poznajpolske.onet.pl/wiadomosci, ... 22684.html
Conradi

Nr gadu-gadu: 10922717

Poprzednia strona

Powrót do Polska