• Reklama

Pierwsza podróż

Śmieszne, zaskakujące opowieści z trasy.

Re: Pierwsza podróż

Postprzez kapke » poniedziałek, 12 grudnia 2011, 01:24

hm... ja chyba najwcześniej zaczynałem^^
pierwszy autostop - z matką, miałem lat 4:D
pierwszy samodzielny - wiem, że to głupie było, ale miałem wtedy lat ... 8-9? 2 albo 3 klasa podstawówki^^ Tak się jakoś złożyło, że mieszkając na odludziu był kawałek do kościoła, a że widziałem jak kumple łapali stopa i zawsze ktoś im się zatrzymał, a oni do kościoła dojeżdżali, to się zaczęło:D
kapke

Nr gadu-gadu: 6818922

Reklama

Postprzez krzepcior » sobota, 17 grudnia 2011, 23:17

Cześć wszystkim!

Pierwszy stop był spontaniczny, czerwiec 2010. Spotkałem się po pnad półrocznej przerwie ze znajomą. Oboje akurat mieliśmy trochę czasu, ona zarwała semestr na uczelni, ja miałem luźniejszy czas w pracy. Od dłuższego czasu kusiło mnie wybycie gdzieś - a że jeszcze brak było odwagi na podróż w pojedynkę, zmotywowałem ją do tego.

Lubiła fotografować, miała, jak to sama mawiała "doła fotograficznego", stop był idealnym pomysłem na obudzenie jej twórczości.

Ruszyliśmy na czechy, złapaliśmy tira do budapesztu. W nocy na jakiejś wielkiej łące, z dala od autostrady obudziło nas jakieś dzikie zwierzę.. pierwsza noc na stopie, a takie emocje!

potem balaton, jakże można było sobie w ten upalny czas odpuścić tego wspaniałego jeziora! Noc na lotnisku, konkretniej w mac donaldzie w wiedniu - też pierwsza tego typu noc wśród tłumu...

Szybko jednak wróciliśmy, albowiem jej chłopak który na samym początku zachęcał ją do wyjazdu, szybko jednak zmienił zdanie. I tak oto ambicje na Paryż, które też spontanicznie przyszły, musieliśmy sobie odpuścić, ale nie na długo, bo już w kwietniu 2011 na taką podróż się zdecydowałem... ale to już inna historia - opowiedziana filmem (link poniżej).

Pozdrowienia!
krzepcior

Nr gadu-gadu: 0

Postprzez Adi BI » piątek, 24 lutego 2012, 01:30

Mój pierwszy stop to powrót za małolata z nad jeziorka do białego (jakieś 100km), niestety za bardzo nie udany bo przeszliśmy z kumplami jakieś 30 km bez jedzenia, kasy i cześć drogi w deszczu :P na szczęście w końcu znajomi nas zabrali :D
Pierwszy udany to powrót z imprezy w plenerze jeszcze na kacu i oczywiście bez pieniędzy :P zabrali mnie i 2 kolegów bardzo mili studenci odwożąc praktycznie pod sam dom :D
I tak zaczęła się moja historia z auto-stopem :D
Adi BI

Nr gadu-gadu: 967041

Poprzednia strona

Powrót do Opowieści z trasy