• Reklama

Najciekawsze środki transportu

Śmieszne, zaskakujące opowieści z trasy.

Najciekawsze środki transportu

Postprzez Pawel_Bartnik » czwartek, 6 maja 2010, 17:46

Chwalcie żeście jeździli:) tak jak to robiliśmy tutaj:
http://www.wielotematyka.pun.pl/viewtopic.php?id=268

Ja z ostatniej drogi do Rimini mogę dopisać radiowóz policji- jechało w nim 2 stróżów prawa z przodu i 4 autostopowiczów z 2 plecakami bo 2 w bagażniku:D zgarnęli nas z autostrady i straszyli mandatami po 50 zeta, ale jak jadąc zobaczyli, że tak jak my porusza się autostradą jeszcze kilka innych par no to tylko nas podwieźli na stacje w Bolesławcu i pojechali po kolejne pary:)
Był też busik Wojtka i Oli, którzy zawieźli nas z Rimini do Boloni- ich dwoje, dwoje stopowiczów z nimi z przodu a na pace 9 osób z plecakami:D Rekord stopowy pobity- 11 osób!:D
Pawel_Bartnik
Administrator

Nr gadu-gadu: 8448589

Reklama

Re: Najciekawsze środki transportu

Postprzez Ahness89 » czwartek, 27 maja 2010, 01:33

Najciekawszy transport to chyba brytyjski ambulans który złapaliśmy we Francji. Dobrze się tam spało. Nie ma to jak brytyjska służba zdrowia :D A panowie z dużym poczuciem humoru.
http://s232.photobucket.com/albums/ee28 ... sh2001.jpg
Był jeszcze hipisowski busik. A tak to tiry i samochody z plejadą ciekawych, dziwnych i nieco zakręconych osób :)
Ahness89

Nr gadu-gadu: 8784321

Postprzez jakotako » czwartek, 3 czerwca 2010, 15:46

U mnie chyba najbardziej "szczególnym" pojazdem była fura z węglem. Kierownik zamieszania nie chciał nas początkowo wziąć, ale wesoły był z niego człowiek, więc po ustaleniu, że mandaty płacimy my, zapakowaliśmy się na górę węgla. Trochę niezręcznie było nam się później pakować do kolejnego pojazdu... ale w końcu udało nam się doczyścić plecaki i spodnie :)
KASZANKA-SALCESON-PASZTETOWA PODARUJ SOBIE ODROBINĘ LUKSUSU!
jakotako

Nr gadu-gadu: 5486499

Postprzez stokrotkabc » czwartek, 3 czerwca 2010, 23:30

My na majówce jechaliśmy traktorem! W 5 osób:) Dwie siedziały w kabinie razem z kierowcą, a trójka jeszcze na przyczepie z drewnem, razem z dwoma panami jeszcze:D
...a ja mam swą gitarę, spodnie wytarte i buty stare - wiatry niosą mnie...
stokrotkabc

Nr gadu-gadu: 7553292

Postprzez Wieprzu » poniedziałek, 7 czerwca 2010, 13:10

najbardziej pojechany:
TIR wiozący zlewki z browaru :D kierowca częstował do woli, bo i tak wszystko jechało do śmieci :D
najdziwniejszy: przyczepa kempingowa stylizowana na pojazd bohaterów filmu "Głupi i Głupszy" :D
i jeszcze betoniarka pomalowana jak gigantyczna pszczoła :D
Prawie dobrze, gdyby nie to, że zupełnie źle :D
Wieprzu

Nr gadu-gadu: 0

Postprzez Pawel_Bartnik » poniedziałek, 12 lipca 2010, 23:30

No to się pochwalę:D z Pragi do Brna przejechałem się Ferrari 360 modena i pobiłem swój rekord prędkości, który do tej pory wynosił 210 km/h :) Z ekstra ziomkiem, do którego oczywiście mam numer jechałem 250km/h:) Podobno wyciaga 300 tylko nie bylo mozliwosci tyle pocisnac bo droga zatloczona:D Ale... jak bede jechal przez czechy to sie do Niego odezwe:D
Pawel_Bartnik
Administrator

Nr gadu-gadu: 8448589

Postprzez David Tramp » środa, 14 lipca 2010, 09:43

Autobus pelen kibicow St. Pauli, bylo darmowe piwo i co chwila spiewanie "We love Sant Pauli lalala..."
Obrazek
Don't care what people say
Just follow your own way
Don't give up and use the chance
To return to innocence
David Tramp

Nr gadu-gadu: 6997888

Postprzez HHSimon » sobota, 11 września 2010, 21:53

Transporter opancerzony na Wegrzech. Jechał na jakiś festyn, machnąłem na śmiech a gość sie zatrzymał i wyjrzał przez klape w dachu. Tą klapą też wszedłem do środka :D
---trust the universe---
HHSimon

Nr gadu-gadu: 2317427

Postprzez chudy » wtorek, 5 października 2010, 17:37

Z mojej strony absolutnym hitem był i ciągle jest kombajn :D Złapany oczywiście dla jaj, gdzieś między Tarnowem a Kielcami.
A najwygodniejszym był kamper wielkości autobusu z jeepem na sztywnym holu za nim i fotelem bujanym w środku, złapany podczas przejazdu przez Istrię. W środku jechało już troje stopowiczów, każdy na łóżku tudzież na jednym z foteli :)
chudy

Nr gadu-gadu: 5334660

Postprzez Thieru » niedziela, 7 listopada 2010, 02:10

Wracając z Paryża pod Norymbergą dogadaliśmy się z Polakiem, który jechał TIRem z takim czymś na naczepie:

Obrazek

Ważyło to ponoć 55 ton, i z takim ładunkiem dojechaliśmy aż pod Szczecin z południowych Niemiec ;)
''Music is a moral law. It gives soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and charm and gaiety to life and to everything."
Platon
Thieru

Nr gadu-gadu: 5512272

Następna strona

Powrót do Opowieści z trasy