• Reklama

Ciekawi kierowcy

Śmieszne, zaskakujące opowieści z trasy.

Re: Ciekawi kierowcy

Postprzez rjirtu » sobota, 7 stycznia 2012, 14:42

Weroniiika napisał(a):Weroniiika napisała:

Wybaczcie nieco się rozpisałam jednakże żegnając się, chłopak poprosił, by polecić jego skromną osobę
oraz wygodnego, granatowego busika Renault, potencjalnym autostopowiczom, szukającym transportu.
Chociaż w ten sposób mogę się odwdzięczyć, gdyż nie chciał przyjąć ode mnie ani grosza!

Więcej info na priv.

iwona88 napisał(a):Dlatego proszę cię, przestań go reklamować, bo to co piszesz może przeczytać kolejna młoda naiwna dziewczyna, dla której nieważne jak, byle jechać, bo przecież transport się znalazł, w dodatku polecany przez inną autostopowiczkę...

No przeca to ten pan pisze, tylko że zmienił metodę poszukiwań... Nikt normalny by nie napisał tak podjaranego posta ;)
rjirtu

Nr gadu-gadu: 0

Reklama

Postprzez Thieru » poniedziałek, 23 stycznia 2012, 02:08

Tak z innej beczki... Zdarzyło Wam się jechać z kierowcami, którzy byli wyjątkowi ze wzgędu na swój wygląd?

Mnie z ciekawszych postaci trafili mi się:
-sobowtór Nelsona Mandeli (dosłownie twarz była taka sama jak u "pierwowzoru", w dodatku władał kilkoma bliżej nieokreślonymi językami, co potęgowało to wrażenie, złapany w Baden-Baden, raczej był Niemcem, bo miał niemieckie blachy na swoim białym BMW :P)
-sobowtór Siary Siarzewskiego z KIllera (facet nawet miał na sobie podobny dres! :mrgreen: , z ostatniej trasy powrotnej do domu)
Z kolei jadąc kiedyś PKSem do Krakowa, kierowcą był jegomość łudząco podobny do aktora grającego Jędrulę w serialu Rodzina Zastępcza (chyba zwał się on Tomasz Dedek, czy jakoś tak...) :)
''Music is a moral law. It gives soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and charm and gaiety to life and to everything."
Platon
Thieru

Nr gadu-gadu: 5512272

Postprzez maniek » poniedziałek, 23 stycznia 2012, 12:33

może nie kierowca, ale w jednym warszawskim pubie jest barman podobny do Olafa Lubaszenki :]
http://www.opencaching.pl
"autostop- sens podróżowania, jest jak polowanie"-Maniek
maniek
Moderator

Nr gadu-gadu: 6039249

Postprzez Siwa » środa, 25 stycznia 2012, 02:41

No może też nie kierowca, ale na integracji w lipcu u Systema w Brzesku był koleś który wyglądał jak sam Paweł Bartnik.
Siwa

Nr gadu-gadu: 5702407

Postprzez agatas » środa, 25 stycznia 2012, 11:58

Ja jechałam kiedy z gościem przypominającym Paulo Coelho, pół drogi byłam wpatrzona w niego i próbowałam rozgryź czy to on czy nie on :D
Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz, którą wyjmiesz:)

http://www.facebook.com/profile.php?id=1177836638
agatas

Nr gadu-gadu: 7425818

Postprzez patrykowski » środa, 25 stycznia 2012, 16:25

Siwa napisał(a):No może też nie kierowca, ale na integracji w lipcu u Systema w Brzesku był koleś który wyglądał jak sam Paweł Bartnik.

To był Paweł :!: jego sobowtór pewnie był w Iraku :P
Niech się dzieje
patrykowski

Nr gadu-gadu: 9129585

Postprzez Senti » sobota, 28 stycznia 2012, 20:02

Kiedyś w nocy utknąłem na stacji Shell w Ostródzie. Podjechał samochód a w nim gość wyglądający jak Maciej Orłoś. Podszedłem i zapytałem się czy mnie weźmie. Okazało się, że to faktycznie był Pan Teleexpress. :mrgreen:
Za horyzontem wciąż jest nieznany okrągły świat.
Musisz go poznać po kres nie licząc zysków i strat.
A kiedy spyta Cię ktoś: "Jaki tej podróży cel?"
Odpowiesz: "Płynąć to dość, a reszta zobaczy się..."
Senti

Postprzez sepulos » sobota, 28 stycznia 2012, 22:33

A pro po Orłosia (podobno jego Ojciec ma dom w Krutyni) a dowiedziałem się tego gdy ostatnio wracając z Olsztyna (26.02) na stopa wziął mnie kierowca który okazał się zasiadać/być szefem radia Olsztyn (nie pamiętam jaką posadę miał, wiem że ustalał cały harmonogram) i mówił że osobiście zna Orłosia i to bardzo miły człowiek :D
sepulos

Postprzez mintai » poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 14:17

http://www.lizzybus.com

Jayne i David ktorzy juz od 2,5 lat jada z Anglii dookola swiata swoim Land Roverem, bez sponsorow i rozglosu, po prostu realizuja swoje marzenia. Aktualnie jezdza w okolicach Kambodzy i Laosu, zmierzajac powoli do Australii, dalej wszystkie Ameryki i powrot do Anglii. Szacuja pozostałą część na niecałe 3 lata. Bardzo sympatyczni ludzie :) Można ich rozpoznać po malutkich flagach odwiedzonych państw.
mintai

Poprzednia strona

Powrót do Opowieści z trasy