• Reklama

Program II Ogólnopolskiego Zlotu Autostopowiczów

Ogłoszenia dotyczące forum i nie tylko.

Program II Ogólnopolskiego Zlotu Autostopowiczów

Postprzez Amber » wtorek, 30 sierpnia 2011, 15:46

UWAGA, autostopowicze, kierowcy i reszta świata! Poszukujemy osób chętnych do przygotowania punktów programu na II OZA 2011.

• Odbyłeś ciekawą podróż i przeżyłeś mnóstwo niesamowitych przygód?
  • Organizowałeś jakąś wyprawę i jesteś duszą przewodnika?
  • Zjeździłeś jakiś kraj/region wzdłuż i wszerz i z chęcią podzielisz się wskazówkami, dot. podróży tam?
  • Zajmujesz się fotografią lub filmowaniem i masz kolekcję materiałów z odbytych tripów?
  • Jesteś mistrzem pakowania się i wiesz co jest najbardziej przydatne w drodze?
  • Znasz się na sprzęcie wyprawowym, takim jak namioty, śpiwory, aparaty fotograficzne i inne?
  • Masz własne "patenty" na łapanie stopa?
  • Przydarzyło Ci się wiele śmiesznych bądź niebezpiecznych sytuacji w podróży?

A może masz jakieś inne ciekawe hobby? Żonglerka, taniec, gra na jakimś instrumencie, rękodzieło, teatr czy może bieganie po wodzie? Jesteś znawcą literatury podróżniczej, fantasy, znasz wiele gier i zabaw zespołowych lub uwielbiasz gotować i jesteś w stanie nauczyć nas przyrządzania jakiejś wyjątkowej potrawy?

Jeśli na co najmniej jedno pytanie odpowiedziałeś twierdząco, zapraszamy do przygotowania konspektu warsztatów/prelekcji/slajdowiska itp. Tutaj każdy, nawet niecodzienny pomysł może się sprawdzić, ogranicza nas tylko własna wyobraźnia.

Pytania, dotyczące sprzętu i warunków technicznych należy kierować do Systema.
Gotowe zgłoszenia punktów programu przyjmuje Amber (tylko gg: 2723111) - wzór poniżej.

Liczymy na Waszą kreatywność i zaangażowanie!

WZÓR ZGŁOSZENIA POJEDYNCZEGO PUNKTU PROGRAMU:

Tytuł:
Rodzaj punktu programu:
Imię, ksywka, nazwisko prowadzącego/prowadzących:
Krótki opis (max 200 znaków):
Czas trwania:
Maksymalna ilość uczestników (dot. np. gier zespołowych):
Potrzebny sprzęt/miejsce itp.:
Preferowany termin (który dzień zlotu, godzina):
Szczegółowy opis:
"Wszak istnieje coś takiego jak zarażenie podróżą i jest to rodzaj choroby w gruncie rzeczy nieuleczalnej."

- ale na autostradzie przecież nie można się zatrzymywać. Co ty tam robisz?
- stopuję na Gandalfa.

www.amber.autostopik.pl
Amber

Nr gadu-gadu: 2723111

Reklama

Re: Program II Ogólnopolskiego Zlotu Autostopowiczów

Postprzez Amber » czwartek, 1 września 2011, 18:37

Po kilku rozmowach widać, że szykuje się nam prężny blok warsztatów tanecznych. Wszyscy, którzy mają lub mieli do czynienia z jakimś rodzajem tańca są mile widziani przy współtworzeniu tego rodzaju warsztatów :) Na chwilę obecną prawdopodobnie będziemy mieć kogoś od samby, cha-chy i tańców afrykańskich.

Po drugie, serdecznie zapraszam wszystkich, którzy wymyślili lub znają jakieś patenty na łapanie stopa, ponieważ szykuje się punkt programu pod roboczym tytułem: "Łapanie 'na Gandalfa' i inne patenty stopowe". Osobiście słyszałam od różnych osób o kilku (w tym o łapaniu "na Jarząbka"), sama na Balkantripie wymyśliłam i wypróbowałam dwa nowe, które - o dziwo :D - działają. Z założenia ma to być punkt, w którym znajdą się i przydatne informacje i spora dawka humoru, więc zapraszam do współpracy ;)

Pojawił się również pomysł, by zorganizować maraton oglądania filmów podróżniczych. Jeśli ktoś zna jakieś, chociażby były to kilkuminutowe filmiki na youtube (ale takie, które nadają się do puszczenia na wyświetlaczu), niech da znać.

To tyle, jeśli chodzi o ogłoszenia parafialne na dziś :)
Amber
"Wszak istnieje coś takiego jak zarażenie podróżą i jest to rodzaj choroby w gruncie rzeczy nieuleczalnej."

- stopuję na Gandalfa.

www.amber.autostopik.pl
Amber

Postprzez adrub » czwartek, 1 września 2011, 19:10

[quote="Amber"Pojawił się również pomysł, by zorganizować maraton oglądania filmów podróżniczych. Jeśli ktoś zna jakieś, chociażby były to kilkuminutowe filmiki na youtube (ale takie, które nadają się do puszczenia na wyświetlaczu), niech da znać.
[/quote]

Generalnie jeśli znacie jakiś dobry film w tematyce autostopowej, którym uważacie, że warto się podzielić, to napiszcie mi tytuł a ściągnę :)

Jednym filmem na pewno będzie Into The Wild :)
Mogę wszystko.

tel: 664 78 67 43
gg: 1849688
adrub
Moderator

Nr gadu-gadu: 1849688

Postprzez jarzabek89 » czwartek, 1 września 2011, 21:12

"Łapanie na Jarząbka" wymiata :)

Co do filmów i Into The Wild, uważam że puszczanie tego filmu mija się z celem, większość z nas oglądała ten film. Proponuję coś mniej znanego, a najlepiej własne filmy.
Let's go SOPOT let's go!!! :)

http://picasaweb.google.pl/jarzabek89
jarzabek89

Nr gadu-gadu: 4830488

Postprzez Amber » czwartek, 1 września 2011, 21:16

Protestuję! Znam co najmniej 3 osoby, które z obejrzeniem tego filmu czekały na jakąś dobrą okazję jak ta. My z adrubem też go nie oglądaliśmy jeszcze ;) filmiki własnej produkcji to już działka relacji z podróży i prezentacji.

To jak, opowiesz o swoim patencie, Wodzu?

- stopuję na Gandalfa.

www.amber.autostopik.pl
Amber

Postprzez jarzabek89 » czwartek, 1 września 2011, 21:45

Amber napisał(a):Protestuję! Znam co najmniej 3 osoby, które z obejrzeniem tego filmu czekały na jakąś dobrą okazję jak ta. My z adrubem też go nie oglądaliśmy jeszcze ;) filmiki własnej produkcji to już działka relacji z podróży i prezentacji.

To jak, opowiesz o swoim patencie, Wodzu?

Ja nie wiem, czy będę na zlocie, więc nic obiecać nie mogę :)

Wracając do filmu ;p Jakoś mnie nie przekonałaś, ale to nie ja jestem tutaj szefem. Jak dla mnie ten film powinno się oglądać w ciszy, a najlepiej samemu :) Poza tym puszczanie filmu dla 3,czy nawet 20 osób,jest troszkę dziwne (przy założeniu, że będzie nas jakieś 10 razy więcej :P

Proponuję żeby puścić amatorski film "Paris 888", jakby ktoś podjął się tłumaczenia to jeszcze lepiej. Oglądałem już chyba z 10 razy i chyba najlepiej pokazuję podróż autostopem. Film bardzo pomocny dla osób, które dopiero myślą o stopowaniu, lub też zbyt dużo nie jeździły na stopa.

PS. Już nie jestem Wodzem :P Oddałem swoją władzę w lepsze ręce :P
Let's go SOPOT let's go!!! :)

http://picasaweb.google.pl/jarzabek89
jarzabek89

Nr gadu-gadu: 4830488

Postprzez adrub » czwartek, 1 września 2011, 22:17

Co do filmu.

Zróbmy tak.

Wpiszcie filmy które uważacie że warto obejrzeć. A na zlocie zrobimy głosowanie lub zastanowimy się co obejrzeć :)

aktualnie mamy:
Into the Wild
Paris 888
W lipcu

czekam na dalsze propozycje.
Ostatnio edytowano czwartek, 1 września 2011, 22:57 przez adrub, łącznie edytowano 1 raz
Mogę wszystko.

tel: 664 78 67 43
gg: 1849688
adrub
Moderator

Nr gadu-gadu: 1849688

Postprzez Marzena89 » czwartek, 1 września 2011, 22:29

W lipcu

Puszczali to na autoslocie ;) wg mnie bardzo fajny i jak najbardziej z autostopem w tle.
Marzena89

Nr gadu-gadu: 2478126

Postprzez System » czwartek, 1 września 2011, 23:09

Też nie oglądałem. :)
Jak sie łapie na jarząbka.?
Za 20 lat bedziesz bardziej żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś.
Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.

Podróżuj. Śnij. Odkrywaj.!
~tel. 660 220 232
System
Administrator

Nr gadu-gadu: 6739984

Postprzez Amber » czwartek, 1 września 2011, 23:33

To jak nie będzie Cię na zlocie (chociaż mam nadzieję, że się pojawisz!), to może prześlesz mi to zdjęcie z łapania z opisem? Bym mogła publice pokazać, bo patent zacny :) System, nie dopytuj, będziesz miał niespodziankę :P
BTW, kto jest teraz wodzem, komu mam doradzać i służyć czarami? :D

Marzena! Opowiesz coś o Afryce i gepardach? O ile pamiętam, odwiedziłaś te rejony?

- stopuję na Gandalfa.

www.amber.autostopik.pl
Amber

Następna strona

Powrót do Ogłoszenia