• Reklama

Mała inspiracja ;)

Linki.

Mała inspiracja ;)

Postprzez mathi_ » wtorek, 21 grudnia 2010, 02:39

Mała inspiracja dla wszelkiej maści podróżników. W linku podanym niżej, nie występują autostopowicze jednak chłopaki wędrują po bardzo ciekawych miejscach uzbrojeni w aparaty i sprzęt filmujący. Czy nie rewelacyjnie byłoby przywieść ze swej podróży nie tylko wspomnienia, a także taką niebagatelną pamiątkę ? ;) Film bardzo interesujący w formie reportażu ze świetnymi ujęciami!

http://vimeo.com/14622087

Zachęcam do oglądania ;)
Im bardziej podróżujesz tym dłużej żyjesz ! :)
mathi_

Nr gadu-gadu: 3932694

Reklama

Re: Mała inspiracja ;)

Postprzez maniek » wtorek, 21 grudnia 2010, 13:05

to jest MEGA!!!! cudowne! jestem pewien że kręcili to 5d Mark II :D z tego aparatu wychodzą takie ujęcia, no i oni tam nie mieli kamer tylko aparaty, świetny sprzęt :) w ogóle jestem w szoku :D to mnie jeszcze bardziej nakręciło na podróż po sylwku :D udał Ci się z tym filmikiem. szkoda że nie można dawać gwiazdek za posty :D
http://www.opencaching.pl
"autostop- sens podróżowania, jest jak polowanie"-Maniek
maniek
Moderator

Nr gadu-gadu: 6039249

Postprzez mathi_ » czwartek, 23 grudnia 2010, 13:22

hehe to cieszę że podobało się :) Tak to był 5DII mark ale zauważyłem też nikona D5000. Aparaty filmujące robią teraz furrore w świecie, rewelacja! Ja zamierzam zabrać mojego brand-new eos 550D i stworzyć jakiś ciekawy dokumencik z wyprawy ;) A swoją drogą jeśli na forum byliby jacyś zapaleńcy którzy również interesują się filmografią to odezwijcie się. Może uda nam się się sklecić jakąś mocną ekipę na wyprawę czysto dokumentalną.
To byłby naprawdę hit! :)
mathi_

Postprzez System » czwartek, 23 grudnia 2010, 13:41

mathi_ napisał(a):ekipę na wyprawę czysto dokumentalną.

Genialny pomysł.^^
Może nie-jestem jakimś fanatykiem, ale pomysł naprawde fajny.^^
Za 20 lat bedziesz bardziej żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś.
Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.

Podróżuj. Śnij. Odkrywaj.!
~tel. 660 220 232
System
Administrator

Nr gadu-gadu: 6739984

Postprzez maniek » czwartek, 23 grudnia 2010, 13:55

nie mam kamery w aparacie, i w sumie dobrze, co za dużo to nie zdrowo. Gdzieś mam starą kamerę, niestety padła bateria :/
http://www.opencaching.pl
"autostop- sens podróżowania, jest jak polowanie"-Maniek
maniek
Moderator

Nr gadu-gadu: 6039249

Postprzez blueberries » czwartek, 23 grudnia 2010, 15:33

filmik świetny i te ujęcia !!!!
Za mną już od długiego czasu chodzi chęć zrobienia jakiegoś ciekawego filmu z podróży. Niestety sprzętu brak jak na razie - zostaje mi tylko robienie filmów zwykłą cyfrówką :D
blueberries

Nr gadu-gadu: 0

Postprzez Amber » czwartek, 23 grudnia 2010, 16:43

mathi_ napisał(a):hehe to cieszę że podobało się :) Tak to był 5DII mark ale zauważyłem też nikona D5000. Aparaty filmujące robią teraz furrore w świecie, rewelacja! Ja zamierzam zabrać mojego brand-new eos 550D i stworzyć jakiś ciekawy dokumencik z wyprawy ;) A swoją drogą jeśli na forum byliby jacyś zapaleńcy którzy również interesują się filmografią to odezwijcie się. Może uda nam się się sklecić jakąś mocną ekipę na wyprawę czysto dokumentalną.
To byłby naprawdę hit! :)

Przyszła pani reżyser jest w gotowości :D
Mathi, wiesz, że ja się na to piszę obiema rencami i możesz na mnie liczyć ;) Mój Jacky już ledwie zipie, staruszek, ale w wakacje planuję sobie dorobić w trasie i może coś nagrywającego się skombinuje.
"Wszak istnieje coś takiego jak zarażenie podróżą i jest to rodzaj choroby w gruncie rzeczy nieuleczalnej."

- ale na autostradzie przecież nie można się zatrzymywać. Co ty tam robisz?
- stopuję na Gandalfa.

www.amber.autostopik.pl
Amber

Nr gadu-gadu: 2723111

Postprzez mathi_ » sobota, 25 grudnia 2010, 13:35

Tak naprawdę sprzet filmujący w obecnych czsach jest naprawdę nie drogi w porównaniu do tego co może zaoferować. Bardzo chętnie podpowiem tym wszystkim którzy chcieliby zapatrzeć się w jakąś lustrzankę czy inne rzeczy przydatne podczas filmowania. Troszkę już w tym siedzę dlatego tym bardziej wyprawa o której pisałem i taka jaką można zobaczyć na tym filmie byłoby spełnieniem moich marzeń.

Mam już pewne doświadczenie w filmowaniu i trochę potrzebnego sprzętu (w sumie brakuje tylko jakiegoś kompaktowego kranu ;) ) A prawdę mówiąc z jakimś świetnym materiałem można wychodzić z autostopem bardziej do ludzi - bo jaka telewizja nie chciałaby pokazać świetnych zdjęć z podrózy po dalekich zakątkach świata i to w dodatku autostopem (chodz podejrzewam że w wypadku takiej akcji stop zszedłby troszkę na boczny plan.. )

tak więc kto coś już działał w tym temaci, lub chce - piszcie tutaj. Może nie długo uda się nam zorganizować jakąś integracje. Uzbrojeni w aparaty/kamery ruszymy testować nasze umiejętności :)
mathi_

Postprzez mathi_ » sobota, 25 grudnia 2010, 13:39

Amber napisał(a):Przyszła pani reżyser jest w gotowości :D
Mathi, wiesz, że ja się na to piszę obiema rencami i możesz na mnie liczyć ;) Mój Jacky już ledwie zipie, staruszek, ale w wakacje planuję sobie dorobić w trasie i może coś nagrywającego się skombinuje.

Damy radę ! I brand new 550d lub 60d trafi w Twoje reżyserskie łapki ;)
mathi_

Postprzez fonky » sobota, 25 grudnia 2010, 14:06

mysle ze to nie od sprzetu zalezy dobre ujecie ale glownie od osoby.

mozna miec eosa 5d i nie umiec nic, a mozna i zwyklego kompaktowca i robic super zdjecia.
fonky

Nr gadu-gadu: 7350870

Następna strona

Powrót do Wszelkie linki związane ze stopem