Snaefridur napisał(a):Hej! i co udało się coś zorganizować?
ja niestety mam tylko zwykłą cyfrówkę, ale jak coś to chętnie a nóż coś wyjdzie.
Uważam, że dużo zależy od sprzętu, wczoraj spacerowałam nad morzem i widziałam dużo ładnego materiału na ujęcia, ale co z tego kiedy po "pstryknięciu" różnica była tak diametralna, że nie poznawałam tego samego miejsca ; (
Sprzęt nie jest najważniejszy to fakt, jednak jego zupełny brak to już problem. Jeśli interesuje Cię temat filmu/zdjęć zbieraj pieniądze na jedną tańszych lustrzanek canona. 500D czy 550D i już masz poważne narzędzie do robienia filmów i kombinowania.
Ja wracajac do mojego pomysłu z przed już pół roku, nadal jestem tym zainteresowany. Póki co jednak próbuję się cały czas w tym by lepiej nagrywać, bo w ogóle by taka wyprawa opisana w poscie miała sens- trzeba troszkę umiejętności i sprzetu. . Sprzetu niekoniecznie kupionego, wiele "udogodnień" i stabilizatorów obrazu można zrobić samemu. Przynajmniej częściowo. Ja ogólnie jaram się motywem timelaps. Pierwsze prototypy elektrycznego wózeczka już są, jednak nie jest to wciąż o co mi chodzi. .
Tutaj coś do zobaczenia a propus TL :
http://vimeo.com/16533808Jest na forum może jakiś drugi zapleniec ?