• Reklama

Mała inspiracja ;)

Linki.

Re: Mała inspiracja ;)

Postprzez mathi_ » sobota, 25 grudnia 2010, 14:08

Przy filmowaniu ma to jednak znaczenie. Wiadomo wraz z e sprzętam za powiedzmy 15 tys nie dostaje się umiejętności w zestawie. Ale obraz z 5DII jest niesaowity już sam w sobie, głebia, kolory, plastyka obrazu ! Po prostu hit! Blokada może być tylko wyobraźnia!
Im bardziej podróżujesz tym dłużej żyjesz ! :)
mathi_

Nr gadu-gadu: 3932694

Reklama

Postprzez Ornitolog » sobota, 25 grudnia 2010, 15:18

Ja bym się z chęcią na coś takiego pisał, co prawda ja to tylko zdjęcia mogę robić, bo kamery to mi brak ;)

Gdyby udało się zorganizować taką wyprawę, to można pochodzić po różnych firmach i może uda się załatwić sponsoring jakiejś firmy sprzedającej sprzęt nagrywający. Dla nich to świetna reklama sprzętu.
Ornitolog

Nr gadu-gadu: 609307

Postprzez Snaefridur » niedziela, 24 lipca 2011, 13:24

Hej! i co udało się coś zorganizować?
ja niestety mam tylko zwykłą cyfrówkę, ale jak coś to chętnie a nóż coś wyjdzie.
Uważam, że dużo zależy od sprzętu, wczoraj spacerowałam nad morzem i widziałam dużo ładnego materiału na ujęcia, ale co z tego kiedy po "pstryknięciu" różnica była tak diametralna, że nie poznawałam tego samego miejsca ; (
Snaefridur

Postprzez mathi_ » niedziela, 24 lipca 2011, 22:46

Snaefridur napisał(a):Hej! i co udało się coś zorganizować?
ja niestety mam tylko zwykłą cyfrówkę, ale jak coś to chętnie a nóż coś wyjdzie.
Uważam, że dużo zależy od sprzętu, wczoraj spacerowałam nad morzem i widziałam dużo ładnego materiału na ujęcia, ale co z tego kiedy po "pstryknięciu" różnica była tak diametralna, że nie poznawałam tego samego miejsca ; (

Sprzęt nie jest najważniejszy to fakt, jednak jego zupełny brak to już problem. Jeśli interesuje Cię temat filmu/zdjęć zbieraj pieniądze na jedną tańszych lustrzanek canona. 500D czy 550D i już masz poważne narzędzie do robienia filmów i kombinowania.
Ja wracajac do mojego pomysłu z przed już pół roku, nadal jestem tym zainteresowany. Póki co jednak próbuję się cały czas w tym by lepiej nagrywać, bo w ogóle by taka wyprawa opisana w poscie miała sens- trzeba troszkę umiejętności i sprzetu. . Sprzetu niekoniecznie kupionego, wiele "udogodnień" i stabilizatorów obrazu można zrobić samemu. Przynajmniej częściowo. Ja ogólnie jaram się motywem timelaps. Pierwsze prototypy elektrycznego wózeczka już są, jednak nie jest to wciąż o co mi chodzi. .
Tutaj coś do zobaczenia a propus TL :
http://vimeo.com/16533808

Jest na forum może jakiś drugi zapleniec ? ;)
Im bardziej podróżujesz tym dłużej żyjesz ! :)
mathi_

Nr gadu-gadu: 3932694

Poprzednia strona

Powrót do Wszelkie linki związane ze stopem