• Reklama

Turecka integracja

Turecka integracja

Postprzez Siwa » sobota, 12 marca 2011, 15:23

Przekazuję na prośbę Ercana:

Zaprasza wszystkich do siebie do Turcji mniej więcej w dniach 10-17 lipca. Kawałek ziemi do rozbicia się podobno będzie, dokładnej nazwy miejscowości nie mam, ale mówił, że to na południu - nad Morzem Egejskim.
Amen.
Siwa

Nr gadu-gadu: 5702407

Reklama

Re: Turecka integracja

Postprzez Lignotka » sobota, 12 marca 2011, 15:58

Dobre, dobre. A może lepiej nad Morzem Egipskim, co by popływać na albatrosach ? ;D
Lignotka

Nr gadu-gadu: 10825063

Postprzez System » niedziela, 13 marca 2011, 18:35

o!. :D Wypas.:):) Tak daleko na impreze to jeszcze nigdy nie jechałem.:P
To czekam na nazwe miejscowości i adres.:)
pzdr.
Za 20 lat bedziesz bardziej żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś.
Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.

Podróżuj. Śnij. Odkrywaj.!
~tel. 660 220 232
System
Administrator

Nr gadu-gadu: 6739984

Postprzez Niyadea » niedziela, 13 marca 2011, 21:51

Nie wiem czy mnie nie zjedzą w Turcji, bo zadarłam z jednym złym Turkiem=='
Ale pomysł super i jak tylko nie będę akurat gdzieś indziej, to chętnie :D
bębny nigdy nie milkną 
czy słyszysz ich rytm 
posłuchaj 
ogień nigdy nie gaśnie 
czy czujesz go pod skórą 
posłuchaj 
nie ma takiego miejsca 
które nazwałbyś domem 
posłuchaj 
jak w rytmie bębnów 
Dęby płoną ogniem 
                    borowiak :)
Niyadea

Nr gadu-gadu: 4283554

Postprzez Raziel89 » niedziela, 13 marca 2011, 22:57

Kliknąłbym "Lubię to!" ale nie widzę takiej opcji :)
Pomysł rewelacja, tym bardziej, że chyba jednak zamiast wysp, Szkocji Anglii itp w wakacje coraz bardziej skłaniam się na małą wyprawę dookoła Europy, tak na miesiąc - 2 maksimum... więc ta Turcja była by bardzo odpowiednim pozytywnym startem :D
(a odnośnie mojego wyjazdu to założę wątek osobny)
Nie myśl o tym co robisz - rób to o czym myślisz!

www.kamil.autostopik.pl
Raziel89

Nr gadu-gadu: 8680872

Postprzez Amber » poniedziałek, 14 marca 2011, 18:55

Łoho, nie wierzę! Nareszcie jakiś termin wakacyjny, który mi odpowiada. No, pożyjemy, zobaczymy. Będę obserwować ;)
"Wszak istnieje coś takiego jak zarażenie podróżą i jest to rodzaj choroby w gruncie rzeczy nieuleczalnej."

- ale na autostradzie przecież nie można się zatrzymywać. Co ty tam robisz?
- stopuję na Gandalfa.

www.amber.autostopik.pl
Amber

Nr gadu-gadu: 2723111

Postprzez Raziel89 » niedziela, 27 marca 2011, 18:50

2 tygodnie minęły (kupa czasu ;p) są znane jakieś szczegóły? JA mam 3 pytania:
1) gdzie to to jest?
2) co to za ziomek :d?
3) i czy aby na pewno się odbędzie :D

Jeśli na pytanie 3 odpowiedź będzie twierdząca (mam nadzieję), to z przyjacielem wymyśliliśmy coś takiego:
z początkiem lipca wyruszamy. Mamy 10 dni na dotarcie w rejony morza egejskiego, czyli jest z może 5-7 dni na pozwiedzanie Rumunii. Koniecznie przejazd trasą Transfagarasan -> http://krupnik.pl/galeria/transfogarska Potem integracja u tureckiego kolegi "X", a po niej opcja na Kapadocje i Pammukale (spanie w jaskiniach jest podobno extra), dalej 3-4 dni na Istambuł (jak ktoś ma namiar na CS to by było super ^^). Drogą przy wybrzeżu do Aten, wracać przez Sofię (omijać Albanię! ;o) i tu nie wiem jak wygląda sytuacja w Kosowie i Serbii (czy tam bezpiecznie i w ogóle) a pod koniec można by wracać przez Wiedeń i wydane pieniądze w miarę "odrobić" na ulicy robiąc "coś fajnego". No i w jakichś "głównych punktach wycieczki" się spotykać. Chyab taki wyjazd to im mniej osób tym lepiej, żeby opóźnień zbędnych nie było :D. Ale nawet na 3-4 pary może być extra. I zastanawiamy się nad opcją małej kamery HD żeby potem zrobić wypasiony reportaż (tak się składa że my friend który by jechał jest operatorem kamery i świetnym fotografem) Trasa na ok 6000-7000 km :). Więc jesli ktoś by były chętny, to było by miło :D, bo szukamy 2 dziewczyn chętnych na taki "wypad" co by drużyny mieszane były :).

pozdrawiam :)
Nie myśl o tym co robisz - rób to o czym myślisz!

www.kamil.autostopik.pl
Raziel89

Nr gadu-gadu: 8680872

Postprzez justek » środa, 30 marca 2011, 01:45

Fajna sprawa, ale chyba jednak bardziej ciągnie mnie w stronę Gibraltaru...
P.S. Dzięki za linka o chłopakach z projektu busem przez świat zainspirowali mnie bardzo do działania;) Szkoda, że wątek na naszym forum się urwał...
U Boga bowiem nie ma rzeczy niemożliwych ;)
Da się?
justek

Nr gadu-gadu: 2845096

Postprzez Siwa » środa, 30 marca 2011, 10:23

Raziel89 napisał(a):2 tygodnie minęły (kupa czasu ;p) są znane jakieś szczegóły?

No biorąc pod uwagę, że impreza jest w lipcu, znaczy lada dzień no to rzeczywiście się ociągamy z informacjami :P
Raziel89 napisał(a):JA mam 3 pytania:
1) gdzie to to jest?

Wiem, że "nad Morzem Egejskim" to mało konkretna odpowiedź, ale póki co tyle wiem. Nasz turecki organizator obiecał, że w najbliższym czasie poda jakąś mapkę z konkretnym miejscem. Cisnęłam, żeby to ogarnął w tym tygodniu, więc mam nadzieję, że tak będzie.

Raziel89 napisał(a):2) co to za ziomek :d?

"Turecki kolega "X"" ma na imię Ercan (patrz->pierwszy post), był na chyba dwóch integracjach... myślę, że spora część forumowiczów kojarzy chłopa :)

Raziel89 napisał(a):3) i czy aby na pewno się odbędzie :D

Cytat z Ercana: "Ale to od Was zależy - jeśli powiecie, że jesteście chętni to będzie na pewno". Uświadomiłam go, że zainteresowanie jakieś jest .... ucieszył się bardzo :)

Uprzedzając wszelkie problematyczne kwestie: nie obiecujemy zadaszenia nad głową ani koszulek wyjazdowych :D Jak będę miała jakieś informacje od razu dam znać. W każdym razie pamiętajcie, że ja tu tylko pośredniczę :)
Niech moc (i cierpliwość) będą z Wami!
Siwa

Postprzez Siwa » poniedziałek, 4 kwietnia 2011, 12:11

Tutaj mamy propozycje miejscówek podane przez Ercana: Golcegiz, Datca, Fethiye, Alanya, Marmaris. Zerknijcie sobie na mapie gdzie to jest i co tam dają :) ogólnie są to miejscowości, w których Ercan ma znajomych, którzy pomogą z organizacją. Tak więc piszcie co Wam się podoba i gdzie byście najchętniej uderzyli.
I jeszcze nakazał przypomnieć, że przy wjeździe do Turcji trzeba posiadać paszport ważny na okres co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu. Wizę można kupić na granicy tureckiej za 20 USD lub 15 Euro, więc bez sensu w sumie się o nią wcześniej starać. Wizy turystyczne uprawniają podobno do wielokrotnego wjazdu do Turcji w okresie 180 dni od daty pierwszego wjazdu i łącznego pobytu w tym okresie przez 90 dni (jakbyście się zasiedzieć planowali).

To tyle niusów. Niech moc będzie z Wami!
Siwa

Następna strona

Powrót do Integracja