• Reklama

Paintball

Paintball

Postprzez Raziel89 » piątek, 21 stycznia 2011, 01:03

Puk puk,

są tu ludzie zainteresowani takim tematem :D? Czy ktoś lubi sobie postrzelać, lub chciałby spróbować? Albo znudził Wam się paintball w gronie 20 znajomych i chcielibyście posmakować "wojny" paintballowej?

Jeśli tak, to chciałbym Was powoli zaprosić na 'małą" imprezkę paintballową, która odbędzie się gdzieś wiosną.

Jak to wygląda? Więc tak w skrócie:
- ponad 300 osób na polu walki (2 drużyny; Niebiescy i Czerwoni)
- podział na pułki, oficerów/poruczników/"mięso armatnie" itp
- granaty dymne i paintballowe
- CKM i Bazooka paintballowa
- krótkofalówki dla dowódców pułków
- różnorodne świetne scenariusze

Mogę bez przeszkód powiedzieć że jest to największy paintball w Polsce :)

Na zachętę parę filmików z poprzednich edycji:
http://www.youtube.com/watch?v=0TH-RB60dE4
http://www.youtube.com/watch?v=A68B9etrutc
http://www.youtube.com/watch?v=N8qfueGm ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=4RjFzLFI ... re=related

Total Paint War 8
więcej info na www.totalpaintwar.com

Także ten no, ktoś by szedł?
Nie myśl o tym co robisz - rób to o czym myślisz!

www.kamil.autostopik.pl
Raziel89

Nr gadu-gadu: 8680872

Reklama

Re: Paintball

Postprzez łysy-gnom-rambo » piątek, 21 stycznia 2011, 20:34

Fajnie, że w ten starter jest wliczone wypożyczenie broni - 80zł to chyba nie jest wygórowany koszt. Za to z tym, że nie można przynieść własnych kulek już dużo mniej fajne, zwłaszcza, że aż 15zł za 100szt u nich się płaci :/

Ja się nie wybieram - kasy nie mam, poza tym osobiście zdecydowanie wolę ASG - mniej boli, nie trzeba się potem męczyć z farbą na ciuchach, no i oczywiście bardziej realistyczna zabawa jest :)
Mamy swoje dnie i swoje noce
W sercach płomień
Nie wierzmy tym którzy mówią:
Wolność dopiero po śmierci

Ptak niech leci przez świat
Wiatr niech rozwiewa włosy nam
I pamiętajmy, że tylko jeden raz...

Tylko jeden raz odwiedzamy świat
łysy-gnom-rambo

Nr gadu-gadu: 0

Postprzez Raziel89 » piątek, 21 stycznia 2011, 20:44

Nie wiem skąd te przeświadczenie że paintball boli :D To jest taki ból choćby wcale, przy takiej adrenalinie się tego nawet nie czuje. Jak ktoś jest bardziej wrażliwy to siniak się zrobi, ale potem szybko zejdzie.

No kulek nie można swoich, bo Ci od których sprzęt i wszystko byli by narażeni na stary - coś kosztem czegoś niestety. A co do ceny, bo może kogoś dziwić taka wysoka ponieważ "na paintball to za 30 zł można iść", ale tutaj jest wliczone między innymi ubezpieczenie, ambulans, który w razie czego jest na miejscu, woda dla każdego, czapki i taśmy klejące 2 kolorowe (oznakowanie drużyny), identyfikatory (żeby zaznaczyć ile kulek się dokupiło), no i to co najdroższe to wymienione już wcześniej granaty, CKM, bazooka itp. Teraz kosztowało 80 zł, bo było ok 150 osób (wszystko ogranizowane miesiąc przed, bo długo czekaliśmy na odpowiedź co do terenu, czy dadzą czy nie więc bardzo mało czasu na rozreklamowanie było), a jak było nas koło 300 cena wynosiła chyba 66, ale nie pamiętam już dokładnie.

Ja się nie wybieram - kasy nie mam

Dlatego założyłem ten temat już teraz :D - żeby do maja (90% ze w maju to będzie) uzbierać kasę jeśli ktoś by się chciał wybrać :D:D

www.kamil.autostopik.pl
Raziel89

Postprzez Dajen » piątek, 21 stycznia 2011, 21:54

Raziel89 napisał(a):Nie wiem skąd te przeświadczenie że paintball boli :D To jest taki ból choćby wcale, przy takiej adrenalinie się tego nawet nie czuje.

potwierdzam. wiem, bo w maju zeszłego roku miałam mały "wypadek", polała się krew, etc... póki nie zobaczyłam to nie bolało. a właściwie, to bolało dopiero jak zeszło mi znieczulenie ^^

tak czy siak, raczej się piszę na to! :)
"Każda poszczególna granica jest przekraczalna, nieprzekraczalne jest tylko istnienie granicy." L.Kołakowski
Dajen

Nr gadu-gadu: 2230643

Postprzez Rabka » sobota, 22 stycznia 2011, 03:17

Hmmm... to genialny pomysł jest :D piszę się! Tylko dajcie mi znac z małym wyprzedzeniem,ok? Bo też musze przyoszczędzic najpierw trochę kasy. ;)
Rabka

Nr gadu-gadu: 406913

Postprzez Bobas » sobota, 22 stycznia 2011, 03:51

Ja w czasie wakacji grałem po 3, 4 razy w tygodniu, wystrzelałem kilka tysięcy kulek i widziałem dużo krwi :D ale były to niezbyt groźne wypadki dużo więcej było bolesnych siniaków :D no nie licząc jednego incydentu gdy kobieta chcąca zrobić zdjęcie weszła na teran rozgrywki bez maski i skonczyło się tym że dostała kulką prosto w oko ;/
Bobas

Nr gadu-gadu: 8007191

Postprzez Raziel89 » sobota, 22 stycznia 2011, 12:50

Kurcze... ja też troche już postrzelałem i nigdy jeszcze krwi nie widziałem - może po prostu miałem szczęście, ale te takie powierzchowne otarcia, zadrapania od krzaków drzew itp pomijam :D - raz tylko jakiś koleś z Hiszpanii z erazmusa bark sobie wybił i to w tak głupi sposób że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać - ktoś wrzucił granat paintballowy do budynku i jak huknęło dość mocno, to ten Hiszpan się przestraszył poślizgnął na błocie i upadł niefortunnie...
Strzał w oko... - własna głupota ;p, ma nauczkę, że POD ŻADNYM POZOREM się nie wchodzi na pole gry bez maski.

www.kamil.autostopik.pl
Raziel89

Postprzez AnizZ » sobota, 22 stycznia 2011, 14:00

jeśli chodzi o kwestie bólu, to chyba zależy od tego jak tam markery są ustawione... pierwsze 2 razy mi się podobało, a później już jak korzystaliśmy ze sprzętu kolegi, to była tragedia. od tego czasu nie lubię tej zabawy
AnizZ
Moderator

Nr gadu-gadu: 0

Postprzez Dajen » sobota, 22 stycznia 2011, 23:15

AnizZ- poboli, poboli i przestanie ;)
"Każda poszczególna granica jest przekraczalna, nieprzekraczalne jest tylko istnienie granicy." L.Kołakowski
Dajen

Nr gadu-gadu: 2230643

Postprzez Bobas » sobota, 22 stycznia 2011, 23:28

Kiedyś moj podopieczny 10 latek dostał 2 kulki w brzuch miał ogromnego siniaka a jak do mnie podbiegł to było tylko "Prosze pana prosze pana niech pan mi zrobi zdjecie pokaze w domu mamie moje rany wojenne..." :D
Bobas

Nr gadu-gadu: 8007191

Następna strona

Powrót do Inne hobby