• Reklama

Inne nasze zainteresowania.

Re: Inne nasze zainteresowania.

Postprzez Unkas » poniedziałek, 2 maja 2011, 18:31

Od blisko trzech lat kolekcjonuję autografy. Zbieram głównie podpisy zagranicznych piłkarzy, lecz w swojej kolekcji mam także sygnatury aktorów, polityków, czy muzyków itd. Moje zbiory liczą niecałe pięćset podpisów. Autografy zazwyczaj zdobywam listownie, lecz co jakiś czas zdarza mi się coś zebrać osobiście. Moim priorytetem są podpisy byłych i obecnych piłkarzy/trenerów Realu Madryt, któremu kibicuję już od pięciu lat. Do perełek w swojej kolekcji zaliczam podpisy m.in. Zbigniewa Bońka, Raula, Eusebio, Michela Platiniego, generała Jaruzelskiego, Lecha Wałęsy, czy Krzysztofa Zanussiego itd.

Jestem moderatorem na forum o tej tematyce, pod adresem: http://www.autografy.mojeforum.net/

Ponadto listę autografów w mojej kolekcji można znaleźć pod tym linkiem: http://www.autografy.mojeforum.net/viewtopic.php?t=3726
Unkas

Nr gadu-gadu: 1520288

Reklama

Postprzez Akinom » poniedziałek, 7 listopada 2011, 23:57

Jeśli chodzi o zbieractwo to moim zainteresowaniem są zapałki, dla rozładowania emocji i gdy potrzebuję wyciszenia rysuję gł węgiel kreda na kolorowym lub ołówek i grafit: tematyka zwierzęca, roślinna.
Pasją moją są konie, jazda konna, a najbardziej zachwycająca jest jazda po górach, dzikich ostępach, konno po Bieszczadach i okolicznych pogórzach, niezapomniane przeżycie... jedziesz za przewodnikiem nagle on wbija się z koniem w ścianę zieleni, która zamyka się za nim natychmiast i nawet nie ma śladu jego przejścia(!!!) zostaje tylko zaufać własnemu koniowi i przylgnąć do jego szyi aby jakaś gałąź nie zmiotła z grzbietu
A co do bunkrów i ich tajemnic to odkrywam Twierdze Przemyśl, część fortów jest zagospodarowana ale część nadal kryje się w gąszczu splątanych roślin ukryta przed ludźmi.
Jak magnes są dla mnie opuszczone wsie, zapomniane cmentarze, zagubione w lasach pomniki, domy, cerkwie i kapliczki, a to wszystko na Pogórzu Przemyskim i w okolicach
Za to nauczyć się chcę jeździć na nartach interesują mnie zjazdy tak rekreacyjnie zimą się poszlajać po stokach tu i tam....
słońce w końską grzywę chowa twarz...
Akinom

Nr gadu-gadu: 8050471

Postprzez Martyna__ » poniedziałek, 12 grudnia 2011, 00:24

Brakuje mi tu zasadniczo jednego wątku, a mianowicie rysunku i malarstwa. Widzę, że sporo osób się tym para, jestem w ich gronie :) Moje prace: http://marmoladeinpail.deviantart.com/
,,Świat to księga. Kto nie podróżuje czyta tylko jedną jej stronę"
Martyna__

Nr gadu-gadu: 1008839

Poprzednia strona

Powrót do Inne hobby