• Reklama

Jak to się zaczęło...

Czyli jak to wszystko się zaczęło.

Jak to się zaczęło...

Postprzez Pawel_Bartnik » sobota, 8 maja 2010, 14:13

Zaczęło się dwa tygodnie przed Sylwestrem kiedy to wpadłem na flaszkę do swojego kumpla Tokara. Rozmyślając jakby tu spędzić tą wyjątkową noc nasunął mi się pomysł Sylwka w Paryżu autostopem ;)
Na drugi dzień zacząłem zbierać ludzi. Znalazłem w sieci ogłoszenie Bartka o podobnym pomyśle. Koniec końców on zebrał jeszcze 5 osób z reszty kraju a za pomocą ogłoszeń na forach wrocławskich uczelni wyższych na nk zebrałem jeszcze 10 osób z Wrocławia. Z 17 osób, które się zebrały dwie wyjechały wcześniej i w końcu się z nami nie bawiły ale to osobna historia:)
Na potrzeby wyjazdu do Paryża stworzyliśmy grupę dyskusyjną, na której ustalaliśmy wszystkie szczegóły związane z wyjazdem. Po powrocie stwierdziłem, że zainteresowanie tego typu wyjazdami jest duże i można to trochę rozwinąć wiec zacząłem rozgłaszać naszą grupę dyskusyjną korzystając głównie z nk.
Adres naszej grupy to http://groups.google.pl/group/paryz-sylwester
Każdy może się tam dopisać. Służy nam ona teraz jako lista mailingowa- w razie jakiś ogłoszeń, ustalonych już konkretnych wyjazdów z datą można wszystkich poinformować o tym- pisząc jakąś wiadomość każdy dostanie ją na pocztę- dlatego proszę nie spamować bo za spam blokuję dostęp:)
Po pewnym czasie gdy zaczęło nas przybywać grupa zaczęła być mało funkcjonalna bo spamowało pocztę. Dawid z Żagania podsunął mi wtedy gotowe już forum pod adresem www.wielotematyka.pun.pl Kiedyś tam miał takie zrobione i nie korzystał. Nazwa się wtedy dla nas mało liczyła bo forum miało nam jedynie służyć aby mieć jakiekolwiek miejsce gdzie moglibyśmy w swoim gronie umówić się na wyjazdy, na wspólne imprezy itp
Z czasem jednak reklamy na tym darmowym serwerze zaczęły denerwować i nie możność zrobienia na forum wszystkiego co by się chciało. Wtedy zgłosił się do mnie Radek i po ustaleniach w jakie ma to być wszystko forum zdecydowaliśmy się na przenosiny forum z wielotematyki na autostopika. Trochę to trwało bo chcieliśmy przenieść wszystkie rozpoczęte już wątki tak, aby po przenosinach zachowana była ciągłość.
I dzisiaj się nareszcie to dokonało:) wielotematyka służy jedynie na archiwum gdzie każdy nawet bez zalogowania może poczytać jak wyglądały nasze wcześniejsze wyjazdy i jak się organizowaliśmy.
Mam nadzieję, że to forum będzie się rozrastać a nowych osób będzie przybywać. Życzę miłego korzystania z forum i mam nadzieję, że pomoże wam spełnić wasze wszelkie marzenia związane z podróżami, przygodami i poznawaniem nowych fascynujących ludzi:)
Pawel_Bartnik
Administrator

Nr gadu-gadu: 8448589

Reklama

Powrót do Geneza forum