• Reklama

Wegetariańskie potrawy?

Porady, przestrogi dla autostopowiczów.

Re: Wegetariańskie potrawy?

Postprzez System » piątek, 5 sierpnia 2011, 20:28

Snaefridur napisał(a):No i pieczywo, taki PRAWDZIWY, dobrze przechowywany chleb wytrzyma nawet dwa tygodnie.

A jako, że taki prawdziwy chleb idzie dostać prawie nigdzie w mieście więc szukając chleba polecam nazwyklejszy chleb tostowy który po otwarciu jest miekki przez ok 3 tygodnie.:) Przetestowane, zawsze na takim jadę bo jest najpraktyczniejszy. :D
Za 20 lat bedziesz bardziej żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś.
Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.

Podróżuj. Śnij. Odkrywaj.!
~tel. 660 220 232
System
Administrator

Nr gadu-gadu: 6739984

Reklama

Postprzez Snaefridur » piątek, 5 sierpnia 2011, 23:23

System napisał(a):
Snaefridur napisał(a):No i pieczywo, taki PRAWDZIWY, dobrze przechowywany chleb wytrzyma nawet dwa tygodnie.

A jako, że taki prawdziwy chleb idzie dostać prawie nigdzie w mieście więc szukając chleba polecam nazwyklejszy chleb tostowy który po otwarciu jest miekki przez ok 3 tygodnie.:) Przetestowane, zawsze na takim jadę bo jest najpraktyczniejszy. :D

To zapraszam serdecznie do Łodzi, tutaj dostaniesz taki chleb do wyboru do koloru. ;)

Fakt, tostowy albo jeszcze ten taki suchy też się sprawdza, ale co chlebek to chlebek, inny smak w buzi :) ze świeżym masełkiem... ehh... się rozmażyłam, to dlatego, że jadłam wczoraj bladym świtem gorące bułeczki z masłem "na plecaku" :D
Snaefridur

Postprzez System » sobota, 6 sierpnia 2011, 13:29

Prawdziwy chleb dostaniesz wszedzie ale trzeba wiedziec gdzie go kupić.:) Jak mieszkasz w Łodzi to tam sobie kupisz chleb ale jak już jestes w Berlinie to już niestety ale nie masz takiej wiedzy..
Za 20 lat bedziesz bardziej żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś.
Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślny wiatr.

Podróżuj. Śnij. Odkrywaj.!
~tel. 660 220 232
System
Administrator

Nr gadu-gadu: 6739984

Postprzez maniek » poniedziałek, 8 sierpnia 2011, 14:40

PRAWDZIWY czarny chleb można kupić na odpustach we wrześniu, tylko jechać za miasto gdzieś na wieś gdzie jest większy kościół. Tam prócz odpustu jest targ z różnościami w tym z regionalnymi przysmakami. W Studziannie kupiłem chleb, ponad kilogram za 10zł (kupowałem jak już się zwijali) po tygodniu jak był już twardy to nie spleśniał, ba, smakował lepiej. także polecam szukanie czarnych chlebów, a potem kontakt z danym producentem.

apropo chlebów to jadłem kiedyś(wiele razy) prawdziwy wiejski chleb gdzie piętka miała około pół metra i było ich nawet 4-5.
http://www.opencaching.pl
"autostop- sens podróżowania, jest jak polowanie"-Maniek
maniek
Moderator

Nr gadu-gadu: 6039249

Postprzez Snaefridur » wtorek, 9 sierpnia 2011, 00:26

System napisał(a):Prawdziwy chleb dostaniesz wszedzie ale trzeba wiedziec gdzie go kupić.:) Jak mieszkasz w Łodzi to tam sobie kupisz chleb ale jak już jestes w Berlinie to już niestety ale nie masz takiej wiedzy..

No , ale w czym problem, przecież po to bierzesz taki chleb, żeby nie kupować go co chwilę, tylko mieć "zapas". Taki chleb, jeśli na pełnych ziarnach upieczony znacznie bardziej syci i trzeba go aż tak wiele jak zwykłego lub tostowego.
Jeśli już jestem gdzieś na tyle długo, że jednak potrzebuję dokupić, to owszem mogę posiąść taką wiedzę, to nie jest aż taki problem jak Ci się wydaje. Znajdę taki chleb wszędzie tam gdzie jada się chleb, a Berlin raczej należy do takich miejsc(tak wiem, że to był przykład ;) ).
Byłam ostatnio w Muzeum Chleba i tam dopadła mnie pani(pracująca tam) kiedy powiedziałam, że bez problemu kupuję taki chlebek w dobrej cenie, okazał się, że mnóstwo osób żaliło się jej, że w Łodzi nigdzie takiego nie można dostać - tak więc, można nie znaleźć nawet u siebie. :)
Snaefridur

Poprzednia strona

Powrót do Doświadczenia