• Reklama

gdzie zostawiać bagaże

Porady, przestrogi dla autostopowiczów.

gdzie zostawiać bagaże

Postprzez supertramp » poniedziałek, 29 sierpnia 2011, 17:20

Sama nie wiedziałam do końca gdzie temat założyć, ale myślę tu nie jest źle. Jeśli ten temat już był to proszę wybaczyć i skierować mnie tam.
Chciałam zapytać o to jak u Was wygląda sprawa bagażami, a mianowicie - kiedy śpicie na dziko i chcecie iść w teren, spędzić gdzieś czas co robicie z plecakami? Wybieram się do Chorwacji i głównie w taki sposób będziemy nocować i myślę jak rozwiązać ten problem. Jakieś pomysły? Doświadczenia?
supertramp

Reklama

Re: gdzie zostawiać bagaże

Postprzez Raziel89 » poniedziałek, 29 sierpnia 2011, 18:07

Przede wszystkim szafki na dworcach - czasami są na tyle duże że 3 wielkie plecaki wchodzą i jeszcze jest luz. Więc w przeliczeniu na osobę nie wychodzi drogo.
Można próbować w bibliotekach (pomysł od Amber o ile dobrze pamiętam)
A ja bym strzelał w kościoły (jakkolwiek to brzmi), z kościołami i pomocą z ich strony mam dobre wspomnienia.
Lub opcja na hardcore'a trochę (być może mało bezpieczna) - zostawić rzeczy maksymalnie zakamuflowane w krzakach, najlepiej krzaczorach w pobliżu których prawdopodobieństwo pojawienia się człowieka jest bliskie zeru.

Więcej grzechów nie pamiętam :)
Nie myśl o tym co robisz - rób to o czym myślisz!

www.kamil.autostopik.pl
Raziel89

Nr gadu-gadu: 8680872

Postprzez supertramp » poniedziałek, 29 sierpnia 2011, 18:57

dzięki :)
w sumie z tymi kościołami to może nie być taki zły pomysł :D
boję się, że głównie będą wchodzić w grę krzaki ponieważ nie będziemy w Chorwacji w miasteczkach (jeśli to przelotem ;) ). chyba, że jeszcze coś na plaży się znajdzie przy campingach :)
supertramp

Postprzez slania » poniedziałek, 29 sierpnia 2011, 21:26

Jak się człek ładnie uśmiechnie, to czasem da się zostawić bagaże w biurze turystycznym, choć to też nie reguła ;)
Ale przede wszystkim szafki na dworcach.
slania w sieci:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
slania

Nr gadu-gadu: 37741351

Postprzez lubiejesc » środa, 31 sierpnia 2011, 11:44

nie pamiętam kiedy ost raz korzystałam z przechowalni na dworcu ... ;p zwykle był to pierwszy lepszy hotel lub pensjonat i nigdy nie było żadnego problemu z zostawieniem rzeczy ;)
the best things in life are the people you love, the places you've seen and the memories you've made along the way.
lubiejesc

Nr gadu-gadu: 0

Postprzez Snaefridur » środa, 31 sierpnia 2011, 15:33

Tak naprawdę można zostawić wszędzie, zależy na jakich ludzi się trafi. Chyba, że obawiasz się również kradzieży ze strony ludzi, u których zostawiasz, to wtedy pozostają wyżej wymienione szafki, bezpiecznie prawie jak w sejfie. ;) Osobiście kiedy mam ciężki plecak pytam wszędzie, łącznie z restauracjami i punktami gastronomicznymi.
Snaefridur

Postprzez adrub » środa, 31 sierpnia 2011, 15:43

Ja polecam małe sklepiki - ja korzystam najczęściej ze spożywczych. Ale takich gdzie jest jeden pracownik.
Żeby nikt nie mógł powiedzieć "Szefowa nie pozwala" :)

Mała bajera i pani Jadzia zgodzi się schować na zaplecze:)
Mogę wszystko.

tel: 664 78 67 43
gg: 1849688
adrub

Nr gadu-gadu: 1849688

Postprzez Pablito » sobota, 3 września 2011, 19:29

szafki na dworach bezapelacyjnie :D kafejki internetowe też się godziły na przechowanie, trzeba się poszwędać i popytać. Wersja hard dla Barcelony, zakopać na plaży :D
Pablito

Nr gadu-gadu: 5904429

Postprzez agatas » niedziela, 4 września 2011, 09:59

Darmowa wersja jest tez Decathlon (choć nie powiem ze bezpieczna na 100 %) szafki są zamykane jednak widać wszystko co w nich jest.
Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz, którą wyjmiesz:)

http://www.facebook.com/profile.php?id=1177836638
agatas

Nr gadu-gadu: 7425818

Postprzez Thieru » wtorek, 4 października 2011, 16:47

Można też próbować w muzeach (nam się udało na cały dzień zostawić manele np. w Muzeum okupacji Łotwy w Rydze, za darmo ofkors), informacjach turystycznych, choć nie zawsze się zgadzają, nie rozumiem czemu, albo w punktach sprzedaży biletów do jakiś ważniejszych atrakcji turystycznych.

Zostawianie bagaży na dworcu to najbezpieczniejsza chyba opcja, ale najdroższa, wielokrotnie życzą sobie za taką przyjemność 3 euro i więcej, w Berlinie chyba nawet 5...
''Music is a moral law. It gives soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and charm and gaiety to life and to everything."
Platon
Thieru

Nr gadu-gadu: 5512272

Następna strona

Powrót do Doświadczenia